G4Media.ro

Dmitro Kuleba: Ucraina apără și Moldova, România și Polonia de “teroarea aeriană…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Dmitro Kuleba: Ucraina apără și Moldova, România și Polonia de “teroarea aeriană rusă”

Apărarea aeriană ucraineană protejează nu doar cerul ucrainean de “teroarea aeriană rusă”, ci și Moldova, România și Polonia de amenințarea imediată a rachetelor și a dronelor care intră în spațiul lor aerian, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un nou apel adresat aliaților pentru a furniza țării sale sisteme de apărare aeriană care să contracareze valurile de atacuri aeriene rusești, transmite agenția Reuters.

Atacurile rusești cu rachete și drone lovesc infrastructura energetică ucraineană de la jumătatea lunii martie, ceea ce a determinat Kievul să lanseze apeluri tot mai disperate pentru ajutor în materie de apărare aeriană.

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot și de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme și muniții”, a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba la o conferință privind securitatea în zona Mării Negre, prin legătură video. „Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toți partenerii noștri să ia măsuri extraordinare și îndrăznețe”.

Luni, Kuleba s-a întâlnit cu omologul său norvegian, Espen Barth Eide, care se află în vizită în capitala Ucrainei pentru a coordona eforturile de asigurare a aprovizionării prompte cu patrioți.

„Discutăm cu alții cum am putea fi de ajutor pentru a ne asigura că mai multe Patriots sunt puse la dispoziție”, a declarat Eide.

Ministrul ucrainean a salutat eficiența sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului din weekend și a îndemnat țările să urmeze acest exemplu atunci când este vorba despre Ucraina.

„Tot ceea ce ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteți acționa așa cum acționați în Israel, dați-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor”, a declarat Kuleba.

Ucraina are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul țării. Germania s-a angajat să livreze încă un sistem în urma apelurilor venite de la Kiev.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...