G4Media.ro

Dispută privind libera exprimare la Universitatea Cambridge. Universitarii acuză că s-ar putea…

Dispută privind libera exprimare la Universitatea Cambridge. Universitarii acuză că s-ar putea confrunta „cu acuzații disciplinare și chiar concedieri pentru satirizarea unor idei”

Universitatea din Cambridge se află în centrul unei dispute privind libera exprimare după ce mai mulți membri ai corpului didactic au refuzat să susțină un nou set de reguli care spun că universitatea poate lua măsuri disciplinare față de cei care nu sunt de acord cu credințele altora și fac glume pe tema asta, scrie the Telegraph.

Consiliul Universității a propus o serie de reguli care ar impune cadrelor universitare „respectarea identităților diverse”, dar criticii au susținut că propunerile sunt „autoritare”.

Profesorii universitari au spus că instituția de învățământ superior nu are „dreptul” de a cere respectarea tuturor credințelor, susținând că au „dreptul” de a satiriza.

Profesorii spun că formularea vagă a regulilor ar putea fi folosită pentru a le submina libertatea de exprimare în mediul universitar, în loc să o protejeze.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Au innebunit si aia din Consiliul Universitatii Cambridge!
    De exemplu, Galileo Galilei ar fi incalcat regulile cretinilor astia!
    Idioti in haina univesitara, se duc pe p*la universitatile!

  2. Aveam si noi un Cambridge din acesta pe vremuri, ii zicea Stefan Gheorghiu. Si uite asa descopera perfidul albion securismul de rit nou, nu ai voie sa critici doctrina Partidului (sau a intelectualilor luminati). Pasul urmator va fi angajarea turnatorilor, ar trebui sa-l ia pe Petrov sa le tina un master class, sau un TEDx pe tema asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.