G4Media.ro

Directorul Poștei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Directorul Poștei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi

Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului poştal de stat, Valentin Ştefan, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

„Răspunsul scurt este ‘da, până de sărbători putem livra pensiile’. Acum să vă dau câteva detalii…Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători. Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii. Există un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când vom primi banii, vom şti dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie; dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a spus Valentin Ştefan.

El a explicat că Poşta primeşte de obicei banii de pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a lunii. În aceste condiţii, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede. Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, a dat el asigurări.

Potrivit directorului general al Poştei Române, aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu inteleg, putem sau depinde!

    • Intrebarea nu este daca putem distribui, ci daca avem ce distribui!!!! ne mai imprumutam odata, si inca o data pana-n 2025! Apoi incepem sa „luam inapoi” cu toate mainile noastre si ale rudelor noastre. Asa aa ne ajute alegerile!!!!

  2. Aici e vorba de principiul biblic: Să nu știe stânga (Ciolacu) ce face dreapta (Ștefan). Vai de capul nostru!