G4Media.ro

Directorul Muzeului Brukenthal explică de ce instituția a fost închisă de Noaptea…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Directorul Muzeului Brukenthal explică de ce instituția a fost închisă de Noaptea Muzeelor: „Muzeele de noapte sunt pe litoral, în Bucureștiul vechi sau prin cluburile sibiene”

Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal susține că o instituție culturală ar trebui vizitată ziua și nu noaptea, motivând astfel faptul că instituția nu a participat la Noaptea Muzeelor, de la finalul săptămânii trecute, relatează Turnul Sfatului.

„Eu și cei care muncim în acest muzeu ținem la Ziua Internațională a Muzeelor pentru simplul motiv că instituția creatoare de cultură, muzeul, operează ziua. Muzeele de noapte sunt pe litoral, în Bucureștiul vechi sau prin cluburile sibiene, dar sunt un muzeu cu semnificații adecvate orei, întunericului. Cultura este lumină”, a spus Sabin Luca, conform publicației sibiene.

Acesta a ținut să anunțe că Muzeul de Istorie – Casa Altemberger din cadrul Muzeului Național Brukenthal va fi deschis gratis pentru vizitatori, astăzi, 18 mai, între orele 9-17, marcând astfel Ziua Internațională a Muzeelor.

„Am dat un răspuns tuturor celor care preferă noaptea culturală pentru că dacă ajungem la acest lucru va trebui să ne gândim la ceea a fost între 1929 și 1933, când cluburile erau pline, când erau actori de tot felul și cântece de tot felul, noaptea se urla și se striga, iar ziua se dormea. Că nu aveau oamenii de lucru din păcate, era criză. Și ce s-a întâmplat mai apoi, a înflorit extremismul de dreapta, s-a intrat în al doilea război mondial pentru că societatea așa răspunde la dezordine. Aș atrage atenția să respectăm lumina culturii dacă vrem fim luminați la rândul nostru”, a mai explicat acesta pentru Turnul Sfatului.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ce mentalitate…

 2. „Am dat un răspuns tuturor celor care preferă noaptea culturală pentru că dacă ajungem la acest lucru va trebui să ne gândim la ceea a fost între 1929 și 1933, când cluburile erau pline, când erau actori de tot felul și cântece de tot felul, noaptea se urla și se striga, iar ziua se dormea. Că nu aveau oamenii de lucru din păcate, era criză. Și ce s-a întâmplat mai apoi, a înflorit extremismul de dreapta, s-a intrat în al doilea război mondial pentru că societatea așa răspunde la dezordine. Aș atrage atenția să respectăm lumina culturii dacă vrem fim luminați la rândul nostru”, a mai explicat acesta pentru Turnul Sfatului.

  Asta e maxima. Noaptea Muzeelor duce la fascism, prieteni.

 3. idei putine si fixe din pacate. dl director este si judecator mai nou

  • mai bine o spunea mai pe şleau decat sa caute metafore…
   el si ceilalti angajayti nu vor sa faca ore suplimentare de noapte neplatit. e de inteles… nici eu nu as face.

 4. un om plin de prejudecati si cam prost

 5. „[…], dar sunt un muzeu cu semnificații adecvate orei, întunericului. Cultura este lumină”

  „Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a curpins-o.” (Ioan 1,5)

 6. acesta pare sa fie raspunsul la #altaintrebare

 7. Directorul ăsta are același stil și fel de umor ca Iohaos!

 8. Asa director, asa mentalitate, asa muzeu…Cu parere de rau, dar acest muzeu ar trebui vizitat doar noaptea, cu lumina inchisa. Singurul aspect care il face sa fie european este pretul biletului, nejustificat de mare.

 9. Nu i -ar fi rusine! Daca 10 vizitatori ar fi venit la muzeu, acesta ar fi trebuit sa fie deschis pentru ca a fost Noaptea Muzeelor. Nesimtire totala din partea celor care se lauda cu Muzeul Brukenthal. Unde si acolo e „la famiglia” Luca. Rusine, rusine, rusine! Gandire putinista! Noi am fost 5 adulti si cinci copii care am vrut sa vizitam muzeele si am batut la porti inchise centrul Orasului cu lucrul bine facut!

  • @Razvan

   Daca chiar v-ar fi interesat muzeele, v-ati fi dus copiii acolo de mult, ziua in amiaza mare, nu ati fi asteptat „noaptea muzeelor”.
   Va treziti toti mari iubitori de cultura care-si duc copiii minori noaptea la muzeu.
   Penibililor!

  • Caraiman, penibilule!
   Poate unii nu au bani sa meargă cu toata familia cand vrei tu.
   A propos, cat costa un bilet de intrare la Brukenthal?
   In plus, Noaptea Muzeelor, este o miscare culrurala masiva si impresionanta.

  • @Alina pai uite, au oferit o zi întreagă gratis. E cineva acolo ? Inclusiv Răzvanel de mai sus? Nu, pt că nu trendy. Și nu e singura zi gratis,dar lumea se duce in Noaptea Muzeelor doar sa bifeze mai târziu în club că au făcut și nitica culturalizare. Așa că faza că unii nu au bani pica. Sunt o groaza de zile cu intrări gratis/reduse la aproape toate muzeele.

 10. Aroganta specific ardeleneasca.
  Nu este capabil de voluntariat. Se stie ca dragii lui subalterni ar fi trebit sa munceaaca pe gratis si inca noaptea… Noaptea Muzeelor…

 11. Noaptea mintii lui luca in timpul zilei. Face pe intelectualul moralist.