G4Media.ro

Directorul general al combinatului siderurgic Galați a demisionat: Bogdan Grecu a fost…

Directorul general al combinatului siderurgic Galați a demisionat: Bogdan Grecu a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe (presa locală)

Directorul general al combinatului siderurgic Galați, Bogdan Grecu, a demisionat, după ce a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, au scris, joi, jurnaliștii Viața Liberă, care citează o notă internă către angajații Liberty Galați:

„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare. Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, se arată în nota conducerii Liberty Galaţi către angajaţi.

Context

Bogdan Grecu, CEO-ul companiei Liberty Galaţi, compania care deţine combinatul siderurgic, a fost pus sub acuzare de DNA pentru dare de mită şi delapidare, în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Grecu este acuzat că i-ar fi dat mită fostului ministru 22 de tone de tablă – tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă – în valoare de 103.000 de lei ca să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul siderurgic Galaţi. Certificatele ar putea valora până la 180 de milioane de euro, pe piaţa de carbon europeană.

În plus, potrivit DNA, Grecu i-ar fi dat mită lui Alexe şi ca să închidă ochii privind poluarea generată de halda de zgură care aparţine combinatului siderurgic. „Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE”, afirmă DNA în comunicatul de presă.

„Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictive”, arată DNA. El nu a comentat acuzaţiile procurorilor.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a fost pus sub acuzare pentu luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mita prin intermediul soţiei sale, Raluca Elena. El a declarat la DNA că este nevinovat.

Foto: Bogdan Grecu, CEO Liberty Galaţi: Sursa: libertygalati.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. DNA chiar lucrează, nu se face că lucrează. Acum la faza șpăgarii din Guvernul Meu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.