G4Media.ro

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică se va deplasa la…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică se va deplasa la Kiev şi Moscova săptămâna viitoare / Directorului general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie e în continuare reținut de ruși

Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, va călători săptămâna viitoare la Kiev şi Moscova, potrivit unui comunicat de presă al AIEA publicat sâmbătă, anunţă News.ro, care citează CNN.

Vizita face parte din eforturile în curs de desfăşurare în jurul „implementării unei zone de siguranţă şi securitate nucleară în jurul centralei nucleare ZNPP (Zaporojie) cât mai curând posibil”, potrivit declaraţiei.

Grossi a abordat, de asemenea, detenţia directorului general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, Ihor Murashov, despre care preşedintele companiei nucleare de stat Energoatom a declarat că a avut loc sâmbătă mai devreme.

„O astfel de detenţie a oricărui membru al personalului centralei ar fi o sursă de îngrijorare gravă în sine, dar şi pentru impactul psihologic şi presiunea pe care o exercită asupra restului personalului – ceea ce este în detrimentul siguranţei şi securităţii nucleare”, a declarat Grossi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Directorul transmitea informatii armatei ukrane, pentru a ajuta la lovirea cu precizie a tintelor!!

  2. Ma rog, presupun ca dupa ce il prelucreaza „ideologic”, o sa-i dea drumu, dar nu se stie daca nu-l impusca Zelenski.