G4Media.ro

Directorul CNAIR: ”Vreau să transmit şoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acţionând…

Foto: CNAIR

Directorul CNAIR: ”Vreau să transmit şoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acţionând pe porţiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula şi ei”

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, afirmă că prioritatea este ca traficul să se desfăşoare în siguranţă pe drumuri şi autostrăzi, astfel că pot exista momente în care anumite sectoare să fie închise, explicând că unele fenomene meteo fac ca intervenţiile să nu îşi atingă scopul. „(…) în cazul în care vom fi nevoiţi să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor”, arată el, citat de News.ro.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a condus, luni, şedinţa comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat măsurile necesare pentru menţinerea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe reţeaua de drumuri şi autostrăzi, se arată într-un comunicat de presă al Companiei.

„Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înţeles valoarea prevenţiei şi pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieţii cetăţenilor, pe lângă lângă activitatea de întreţinere şi menţinere a fiabilităţii reţelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viaţa cetăţenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situaţiile riscante şi să alocăm resursele necesare”, a afirmat Pistol.

El a transmis că, dacă se va impune, vor fi închise sectoare de drumuri, tocmai pentru a asigura siguranţa.

„Trebuie să transmitem opiniei publice că, în cazul în care vom fi nevoiţi să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor. Experienţa anilor trecuţi ne arată că, deşi au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol vieţile participanţilor la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulaţia până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervenţiile, în anumite condiţii, nu-şi mai ating scopul. Un alt fenomen care ne obligă să închidem anumite porţiuni ale reţelei rutiere este freezing rain, ploaie îngheţată, situaţie în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente”, a explicat directorul CNAIR.

Potrivit acestuia, în astfel de condiţii sectorul de drum respectiv se închide până când fenomenul se opreşte şi pot fi reluate intervenţiile, astfel încât circulaţia să fie deschisă în condiţii de siguranţă.

„Vreau să transmit şoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acţionând pe porţiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula şi ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire”, a mai explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Pai nu-i munca-n zadar?
  Sa-l faca cu TAXĂ atunci!
  Ca pe podu’ de la Fetești.

 2. Wow! Cât e de daștept directorul CNAIR!!!!

  • DIRECTOR TÂMPIT ,CHELTUIALĂ, SPRE A JUSTIFICA ȘPAGA ȘI UITE AȘA MAI APARE O VILUȚĂ, DAR MAI GRAV ESTE CĂ NU AI STRATEGIE MISTER DIRECTOR, ORICUM IARNA NU-I CA VARA, TOT TIMPUL SUNTEȚI NEPREGĂTIȚI.

 3. DOMNULE DIRECTOR!
  CA SOFER DE CAMION,IN NOPTILE DE IARNA,SARARITELE SE PLIMBA PE SOSEA,FARA A IMPRASTIA NIMIC…
  ASEARA,IN VAMA GIURGIU-RUSE,SARARITA SE PLIMBA FARA SA IMPRASTIE CEVA…EFECTIV SE PLIMBAU…ACEST ASPECT ESTE DIN CE IN CE MAI DES INTALNIT PE DRUMURILE NOASTRE…PE AUTOSTRAZI,DRUMURI JUDETENE ETC…