G4Media.ro

Directorul CIA spune că următoarele 6 luni vor fi cruciale pentru rezultatul…

Sursa foto: Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Directorul CIA spune că următoarele 6 luni vor fi cruciale pentru rezultatul războiului din Ucraina

CIA apreciază că următoarele şase luni vor fi „absolut cruciale” în determinarea rezultatului final al războiului din Ucraina, a declarat joi directorul agenţiei, William Burns, citat de CNN, transmite News.ro.

„Cred că ceea ce va fi esenţial – pentru că noi nu evaluăm că (Vladimir Putin) este serios în privinţa negocierilor -, cheia, va fi pe câmpul de luptă în următoarele şase luni, după părerea noastră”, a declarat Burns, care a susţinut un discurs la Universitatea Georgetown.

„Acest lucru include rănirea orgoliului lui Putin, care trebuie făcut să înţeleagă nu numai că nu va putea avansa mai mult în Ucraina, dar, pe măsură ce trece fiecare lună, riscă din ce în ce mai mult să piardă teritoriul pe care l-a luat ilegal până acum”, a arătat şeful CIA.

Liderul rus, a mai spus Burns, „mizează pe faptul că poate face ca timpul să lucreze pentru el”. Putin crede că poate „măcina” Ucraina şi în acest timp oboseala politică va cuprinde Europa, iar Statele Unite vor fi distrase, a arătat Burns.

El a mărturisit că i-a spus omologului său rus, Serghei Narîşkin, în noiembrie, că „acest calcul rusesc este la fel de profund greşit ca şi decizia iniţială de a intra în război la 24 februarie anul trecut”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asa s-a zis si acuma 6 luni. „Regii” războiului vor zice la fel si peste câteva luni.

  2. asta spunea CIA si acum 6 luni: ca umratoarele 6 luni vor fi decisive!

    declaratii publice ale CIA…astea sunt de fapt mesaje pt poporul Ucrainean care e indemnat de SUA sa reziste si sa sa MOARA in continuare in acest razboi Americano Rus