G4Media.ro

Directoarea financiară a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Brașov a…

Directoarea financiară a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Brașov a fost reţinută pentru 24 de ore și mai mulţi medici sunt cercetaţi pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Directoarea financiară a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind suspectată că ar fi sustras mai multe materiale de uz medical din unitate, pe care le-ar fi transferat la un cămin de bătrâni din localitatea Moeciu, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, atât aceasta, cât şi alţi medici sunt cercetaţi pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Braşov au dispus continuarea urmăririi penale faţă de cinci persoane, printre care şi directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nedestinate publicităţii, fals intelectual săvârşit în forma instigării, uz de fals şi delapidare. (…) În privinţa situaţiei de fapt am reţinut următoarele: în perioada februarie 2020 şi până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măşti şi mănuşi chirurgicale, produse sanitare, medicamente şi altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, în beneficiul şi pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni „Paradisul montan” din localitatea Moieciu, cămin care era administrat, în fapt, tot de aceasta. Produsele erau transferate cu ajutorul şoferului angajat la unitatea medicală”, a declarat Cătălin Moraru, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Potrivit acestuia, în cauză s-a mai reţinut că, în luna aprilie, suspecta ar fi divulgat informaţii confidenţiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente şi, de asemenea, ar fi determinat o persoană fizică să obţină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens şi demersuri pe lângă câţiva medici.

„Concediile erau, într-adevăr, luate în mod fictiv. Acesta, practic, îi îndruma care erau paşii de urmat pentru a obţine respectivul concediu şi, ulterior, efectua şi demersuri pe lângă alţi medici pentru a întocmi în fals aceste concedii medicale, medici care, de altfel, sunt şi ei suspecţi în această cauză şi pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu. (…) Deci, doamna director a fost reţinută pentru 24 de ore şi se efectuează cercetări faţă de cinci persoane, printre care şi medici”, a precizat Cătălin Moraru.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Praf in ochi din domeniul psihiatriei, acest necontestat teren fertil utilizat fara bătăi de cap pentru testarea de medicamente fara acordul pacienților și de trafic de organe.

  Vezi anexa, consimțământul voluntar, la legea sănătății mentale cu modificările și completările ulterioare….

 2. Eu chiar nu inteleg ce au procurorii cu medicii si cu contabilii din domeniul medical.
  Pe Directoarea financiară a ANPC, ca sa dau un exemplu, nu o da nimeni in cap? Pe directorul de la nu stiu ce „combinat regie autonoma” de produs si cheltuit bani nu? CNAIR… cu banii de vignete si taxe
  „doamna director a fost reţinută pentru 24 de ore”… am mai vazut judecatori orbiti de durere cu probleme personale in familie care se razbuna orbeste pe… doctori

 3. Presupun ca a fost retinuta la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, nu? Pentru ca cleptomania este o boala psihica si trebuie tratata de urgenta de personal medical specializat.

 4. Iasovul loveste crunt din nou! Hotia e pe cai mari la iasov, un oras infect, cel mai poluat din tara, un oras supraestimat, un oras cu cartiere intregi lipsite de utilitati: apa, canalizare, curent electric, etc! Cartiere din brasov, lipsite complet de utilitati in 2020 !!!

  Un oras infect, pestilential, plin de mirosuri de la statia de epurare, aflata si ea in oras, de la furnalele care ard gunoi importat, de la statiile de decantare a deseurilor chimice importate si ele si procesate in oras/proximitate!

  Un oras in care mari poluatori au primit avize de a procesa in interiorul orasului! Poluatori fonici majori, chimici, care atunci cand lucreaza zici ca vine cutremurul si aerul devine irespirabil!

  Un oras care nu-si respecta cetatenii! Un oras in care desi grupuri de oameni fara adapost traiesc de ani de zile in centrul orasului, nu se simte nimeni responsabil sa le asigure nimic! Macar pentru comfortul turistilor! Nu tu centre sociale, nu tu nimic!

  Tot orasul este paralizat din cauza unora care s-au cerut sa fie parasutati (transferati) la brasov, in special din sudul corupt al tarii! Toti au venit pe functii importante, aducand dupa ei, coruptia, incompetenta si comportamentele specifice dambovitene! Maximul a fost atins in ultimii 2-3 ani cand organigrama bugetarimii PSD-Dragnea a depasit orice limita!

  Case si blocuri unde duhneste a infectie, iar dsp-ul local nu face nimic!
  O dezvoltare de ghetou urban, in noile cartiere, oameni care traiesc inghesuiti, apasati de o dezvoltare urbana ce n-au vazut nici in colturile sarace de unde provin! Nu exista parcuri, nu exista locuri de parcare, nu exista nimic facut cu cap! Bloc langa bloc, lipsite de lumina solara, niste adevarate carcere, catacombe urbane!

 5. Asta-i una din marile probleme din sistemul medical,tot ce cumpara spitalul se transfera la
  clinica privata a directoului,zis manager,daca s-ar cerceta licitatile trucate din sanatate s-ar
  uita rapid de sicilia,e o sifonare de bani in sistem,ceva de nedescris,mai nou sporuri acordate pt medicii de familie care dau retete pe geam la foc automat,e nebunie ….dsp-uri infestate de politruci,e vai de tara asta

 6. !stalin

  bateti campii cu nonsalanta, ca sa nu spun ca mintiti de ingheata apele!

  Primaria Brasov este condusa din 2004 de primarul Scripcaru, PNL, fost PD, inaintea lui fiind primar timp de 8 ani, primar Ion Ghise, fost PNL! Stanga nu a avut niciodata primar la Brasov!

  Consiliul judetean Brasov a fost condus din 1990 doar de partid de dreapta, adica PNL, ultimul mare presedinte, Aristotel Cancescu luand 7 ani puscarie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.