G4Media.ro

Direcţia Silvică Caraș Severin nu vrea relocarea urşilor din România în județ…

Sursa foto: Pixabay

Direcţia Silvică Caraș Severin nu vrea relocarea urşilor din România în județ / ”Dacă credeți că noi suntem un fel de soluție finală pentru urși, nu mai suntem de acord”

Direcţia silvică din Caraş-Severin nu mai este de-acord cu relocarea urşilor din diferitele zone ale ţării în fondurile cinegetice de pe raza judeţului, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.

“Am avut urși acolo de când ne știm, de la 1900, în fondul Higeg, la Teregova au fost trei dislocări urși. Ultima a fost o ursoaică cu trei pui anul trecut, adusă de pe la Sinaia. Au mai făcut dumnealor de astea, așa să ni bage pe gât, doar că nu pot face fără acordul nostru și am spus exclus, nu mai vrem. Dacă credeți că noi suntem un fel de soluție finală sau un fel de a vă scăpa de urși, din altă parte nu mai suntem de acord” spune silvicultorul.

Tabugan susține că fondul silvic din județ nu mai suportă alte animale.

”La ora actuală a venit o hârtie și ni se spune pentru relocare ne dau apt pentru Caraș-Severin, fondul de vânătoare Pecinișca de la Băile Herculane. Acolo a fost urs, dar de acolo coboară în stațiunea de pe Valea Cernei; se punea problema în ideea că va fi acuma. Eu fiind din zonă cunosc problema. Aşa cum până acum i-am dus la Higeg îi putem duce și în altă parte. Dar, deocamdată noi nu mai avem posibilitatea“, spune Ioan Tabugan.

Directorul Direcției Silvice Caraș Severin a mai subliniat că,exemplare cu urs se găsesc şi în zona Domaşnea, Munţii Ţarcu, dar şi în Valea Almăjului, însă oamenii nu trebuie să se teamă pentru că în Banat aceştia circulă doar prin pădurile dese din zona de munte şi nu se apropie de gospodării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...