G4Media.ro

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița face apel la populație să respecte recomandările…

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița face apel la populație să respecte recomandările pentru limitarea cazurilor de coronavirus, având în vedere capacitatea limitată de spitalizare

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa anunță că în urma creșterii numărului de infecții cu Covid-19, capacitatea de spitalizare în județ este limitată. Instituția face apel la populație să respecte recomandările pentru limitarea cazurilor de coronavirus.

„Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp. Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea  de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea  nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19”,  au transmis reprezentanții instituţiei.

Numărul mare de cazuri de Covid-19 în județul Dâmbovița e cauzat de două focare, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, iar celălalt cu 14 cazuri la o societate comercială, precizează DSP Dâmboviţa.

De asemenea, alte cauze identificate de DSP pentru creşterea cazurilor cu noul coronavirus sunt: decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

Decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere reprezintă de asemenea o cauză:

„Creşterea numărului de infecții a fost cauzată și de decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere. De asemenea, o altă cauză ține de nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative”, au transmis specialiștii DSP.

Conform DSP Dâmboviţa, şi nerespectarea regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător reprezintă cauze ale creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 59 de noi cazuri de SARS-CoV-2 în Dâmboviţa. În judeţul Dâmboviţa sunt confirmate până în preznet  756 de cazuri de infectare cu coronavirus.

viewscntSursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Bullshit cu perje.
  1. „Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment […]” Capacitatea de spitalizare este limitata in orice moment, e un numar dat. Daca putea sa fie oricat de mare, atunci putea sa tinda asimptotic catre infinit.

  2. „Numărul mare de cazuri de Covid-19 în județul Dâmbovița e cauzat de două focare – unul la o instituţie, altul la o firmă, dar şi de faptul că o parte dintre pacienții infectați au fost externați din spital.”
  DSP ne lasa sa intelegem ca numarul (mare) de cazuri inregistrate pana azi are legatura (si) cu persoanele contaminate si externate. Nu zau?!

  Decizia CCR s-a publicat vineri 3 iulie (acum 5 zile). Numarul mai mare de externari pe propria raspundere a inceput cel mai devreme a doua zi (adica pe 4, acum 4 zile). DSP Dmbovita incearca sa ne spuna ca a) a identificat deja persoanele cu care au intrat in contact cei externati, b) au testat deja acele persoane si c) rezultatele testelor au si venit.
  Cam asta e nivelul la DSP Dambovita, nu-i nimic spectaculos…

 2. n-aveţi loc în spital? staţi în picioare

 3. Care e capacitatea de spitalizare ? (nu imi spune ‘limitata’ ca iti bati joc de mine)