G4Media.ro

Dîncu, despre Iohannis la NATO: A avut în spate, chiar dacă discret,…

Sursa foto: captură video

Dîncu, despre Iohannis la NATO: A avut în spate, chiar dacă discret, câţiva lideri importanţi ai Europei / Arată pentru prima dată că Estul este important

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a anunţat candidatura pentru şefia NATO, relatează News.ro.

”Nu cred că preşedintele Klaus Iohannis este un aventurier, un don Quijote care să încerce diverse variante. Este un lider care acţionează în cadre formale, respectând regulile”, spune Vasile Dîncu. Deşi a fost în conflict cu preşedintele Iohannis, senatorul PSD Vasile Dîncu laudă strategia preşedintelui Iohannis cu privire la NATO: ”Este pentru prima dată când am văzut România că iese cu o opinie puternică şi cu o candidatură. Arată pentru prima dată că Estul este important”.

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a fost întrebat în emisiunea Insider electoral, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce are de câştigat preşedintele Klaus Iohannis din candidatura pentru şefia NATO, în condiţiile în care nu-l mai susţine niciun alt stat.

”Nu cred că preşedintele Klaus Iohannis este un aventurier, un don Quijote care să încerce diverse variante. Este un lider care acţionează în cadre formale, respectând regulile. Sunt sigur că în spatele acestei candidaturi fără şanse, aşa cum vedem noi acum, există totuşi şi un câştig: ideea de a schimba regulile. Până acum, cel care conduce NATO se alegea la ”cafeaua decanului”.

Cel mai în vârstă ambasador NATO îi invita pe ceilalţi şi le spunea – „SUA şi ceilalţi au spus că acesta va fi” – şi nu era nicio opoziţie. În condiţiile în care pericolul vine din Est, în condiţiile în care Europa începe să-şi schimbe configuraţia, în condiţiile în care tot mai multe voci din Europa cer o armată europeană… Noi am articulat la Madrid în conceptul strategic NATO o complementaritate. România a insistat foarte mult, şi preşedintele Iohannis a fost printre iniţiatori, o complementaritate între busola strategică a Europei şi conceptul strategic al NATO. Este absurd ca noi, europenii, să începem să ne înarmăm singuri. Ne trebuie vreo 10-15 ani să facem chestiunea asta, pentru că am rămas cu mult în urmă. Pe de altă parte, suntem ţări şi NATO, şi UE, intram într-o competiţie cu noi înşine. Asta era o nebunie. Însă ideea de a lua decizii diferit poate fi o idee pentru viitor. Cred că preşedintele Iohannis a avut în spate, chiar dacă discret, câţiva lideri importanţi ai Europei – formal, ţările lor au hotărât una, dar Klaus Iohannis a făcut parte dintr-o gândire legată de viitor. Nu cred că vrea să câştige ceva în compesaţie. Este şi greu”, a spus Vasile Dîncu la Prima TV.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Un om care i-a trădat pe votanții de dreapta nu poate ajunge acolo. Moralitatea este decisivă în acel post.

  2. Dâncu=Rusia…. PSD=Rusia…Ei se chinuiesc să facă propagandă rusofilă, să ingenuncheze justiția, au alte priorități! Din cand in cand, mai emit pentru fryeri câte un panseu din ăsta plin de „înțelepciune”!

  3. Credeam cândva că preșul e o persoană inteligentă. E doar îngrozitor de egoistă. Probabil că e manevrat de nevastă. Mă întreb, însă, cine manevează nevasta. 🙁

  4. sa-i spuna cineva lui ciuca sa-si scoata degetul din nas, macar atunci cind e in public.