G4Media.ro

Din 1 mai, locuitorii din Sectorul 6 vor avea acces la terenurile…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Din 1 mai, locuitorii din Sectorul 6 vor avea acces la terenurile de sport şi în spaţiile de recreere amenajate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar

Consiliul local al Sectorului 6 a adoptat joi, regulamentul privind accesul cetăţenilor la terenurile de sport şi în spaţiile de recreere amenajate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, după finalizarea cursurilor.

„Eu cred că şcolile trebuie să aparţină comunităţii şi dacă sunt directori care cred altceva şi cărora le este greu să fie manageri de şcoală în aceste condiţii şi să aplice viziunea acestui Consiliu local pot să spună că nu o pot face, că nu-i obligă nimeni să fie directori. Şcolile nu aparţin Ministerului Educaţiei, nu aparţin directorilor, nu aparţin Primăriei, aparţin comunităţii. Venim cu salubrizare, venim cu pază, asigurăm toate condiţiile”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Conform regulamentului adoptat, este permis accesul cetăţenilor la terenurile de sport în aer liber indicate cu marcajul „Acces liber”, iar locurile în care nu se va putea pătrunde vor marcate cu anunţul „Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ”.

Programul de acces în zilele din timpul anului şcolar în care au loc cursuri, precum şi în timpul vacanţelor se va stabili până la ora 20,00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) şi ora 22,00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), cu posibilitatea restrângerii acestuia astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. Acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat cu nocturnă, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22,00.

Cetăţenii vor avea acces cu o oră după încheierea orelor de curs, examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităţilor şi numai după programul de învăţământ obligatoriu, cât şi al celorlalte activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ.

În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 9,30/13,00 şi 16,00/20,00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) şi ora 22,00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), cu excepţia zilelor în care au loc examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi pe care le desfăşoară unitatea de învăţământ sau autoritatea locală. Programul se aplică în unităţile care nu sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat. Acolo unde terenurile de sport şi spaţiile de recreere sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22,00.

Copiii cu vârsta sub 10 ani vor fi însoţiţi obligatoriu pentru supraveghere. Elevii cu vârsta sub 14 ani trebuie să aibă asupra lor cel puţin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta poate fi contactat de către agenţii de pază ai unităţii de învăţământ.

Cetăţenii trebuie să folosească terenurile de sport numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajările, instalaţiile specifice şi dotările existente. Este interzisă orice altă activitate care nu se încadrează în categoria „activităţi sportive în aer liber”. Ei trebuie să folosească spaţiile amenajate pentru activităţi de recreere numai în acest scop (şah, table, socializare, şotron etc.).

În aceste spaţii nu se fumează, nu se consumă băuturi alcoolice şi nu se pot mânca seminţe, relatează Agerpres.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Super idee. Când eram copii, jucam fotbal și baschet pe terenul școlii în fiecare zi, în vacanță cât era ziua de lungă, în timpul școlii numai după amiaza. Acum terenul școlii arată ca o fortăreață, are niște ziduri de parcă ar păzi bijuteriile coroanei, copiii dacă vor să facă un pic de mișcare trebuie să pândească să prindă singurul teren din parc sau să dea atacul la pusculita. Bravo!

 2. Felicitări!!
  Sa încolțească speranța că începea se între în normalitate?
  Și nu ma refer la situația cu pandemia.
  La tot mai multe lucruri bune domnilor!

 3. Tot respectul pentru asa initiativa.
  Sper ca exemplul sa fie urmat in toate localitatile tarii iar copiii sa se reintoarca pe terenurile de sport.
  Sper sa se inspire si din ce in ce mai neinspiratul Chitac ot Constanta.