G4Media.ro

DIICOT a găsit cocaină, canabis și ciuperci halucinogene la un festival de…

sursa foto: Poliția Română

DIICOT a găsit cocaină, canabis și ciuperci halucinogene la un festival de muzică electronică din Harghita

Procurorii DIICOT au găsit cocaină, canabis și ciuperci halucinogene la un festival de muzică electronică din Harghita. Procurorii au găsit drogurile după ce au percheziționat, miercuri, mai multe corturi, autorulote și mașini de pe raza comunei Gălăuțaș din județul Harghita. Au fost deschise mai multe dosare penale pentru trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Comunicatul integral transmis de DIICOT:

La data de 17.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita , împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizatei Târgu-Mureș și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita au efectuat mai multe percheziții domiciliare și auto, fiind vizate un număr de 26 de spații – autovehicule, autorulote, corturi – amplasate pe raza comunei Gălăuțaș, județul Harghita, în zona de desfășurare a unui festival de muzică electronică. În cauza existau indicii in sensul că mai multe persoane, participante la festival, cetățeni români și străini, sunt implicate in săvârșirea unor operațiuni privind circulația drogurilor.

Cu ocazia desfășurării activităților investigative au fost ridicate, de la un număr 15 persoane, 123 comprimate de diferite culori și forme, 15 timbre LSD, circa 39 grame hașiș, o cultură indoor de ciuperci halucinogene, diferite cantități de droguri de risc și mare risc (cocaină, ketamină, ciuperci halucinogene, muguri de canabis, țigarete confecționate artizanal cu canabis) și obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculețe cu urme, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare).

Anterior desfășurării activității, sub coordonarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita polițiștii S.C.C.O. Harghita din cadrul B.C.C.O. Tg Mureș, cu sprijinul B.C.C.O Târgu-Mureș, I.P.J. Harghita și I.J.J. Harghita au realizat activități punctuale, ocazie cu care au fost prinse în flagrant 8 persoane (cetățeni români și străini), implicate în traficul și consumul de droguri, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 de grame de muguri de canabis, 14 timbre LSD, aproximativ 12 grame de substanță pulverulentă cu privire la care exista suspiciunea ca ar fi amfetamină, 5 comprimate de ecstasy, aproximativ 3 grame de ketamină, 2 grame de rezină de canabis, 7 comprimate de diazepam, un minicântar electronic, 4 grindere, o pipă și 4 dispozitive pentru prizat.

La Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au fost înregistrate dosare penale in care se efectuează cercetări sub aspectul sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Dacă căutau mai atenți găseau și muzică la festivalul de droguri.

  2. Nu mai poti domle sa consumi nimic in liniste ca vine si te ia di cot si te trage la raspundere.

  3. Astia nu au cotizat unde trebuie

  4. Party Breakers. In loc sa stati cu ei, sa vedeti cum se simt … Ii bagati pe PANICA … 🙁

  5. In ziua de azi, doar Prim-Ministrii mai au voie …

  6. Ati vazut ce bine DANSA . :X Ca ma aprind ca Toma !

  7. Fake news. Nu exista asa ceva. Maghiari si secuii se drogheaza? Pai ei nu au spus ei un mare nu decadentei Occidentului? Fratilor maghiari. Stergeti articolul ca daca afla Orban ca v-a dat bani sa ii cheltuiti pe droguri, nu o sa va fie bine. O sa cereti bani de la Bucuresti sa va faca stadioane si astia nu o sa va dea ca nu au nici pentru ei.

  8. pai ce sa gaseaasca? gem si zacusca?

  9. Cristoase, nu pot sa cred iarba ciuperci si acid la un festival de muzica electronica. Oare maine or sa aresteze si babele cu patrunjel din piete? Viitorii pensionari la 45 de ani.