G4Media.ro

Digul din centrul Lugojului, distrus de inundații în urmă cu 4 ani,…

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Digul din centrul Lugojului, distrus de inundații în urmă cu 4 ani, intră în reparații / Părțile deteriorate sunt înlocuite cu unele noi

La Lugoj au început lucrările de reparații ale digului din centrul municipiului, grav afectat de inundațiile din urmă cu patru ani, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Situat în cartierul Ștrand, digul de beton în lungime de aproape un kilometru este un pericol pentru comunitate în cazul creșterii apelor râului Timiș.

Proiectul tehnic prevede refacerea părților deteriorate ale parapetului, etanșarea rosturilor și fisurilor, și asigurarea unei permeabilități reduse la apă pe o lungime de 970 de metri.

“În urma viitorilor de pe râul Timiș, din ultimii ani, au fost identificate eroziuni ale malurilor râului Timiș, în zona localității Lugoj, fiind afectate și porțiuni din parapetul de beton care face parte din apărarea împotriva inundațiilor localității Lugoj. Aceste probleme se vor remedia în cadrul investiției ‘Consolidare și reprofilare râu Timiș pe sector Lugoj – frontieră Serbia’, care a demarat în luna martie 2024. Refacerea parapetului de beton face parte din această investiție care a început deja lucrările, presupunând demolarea părților deteriorate ale parapetului și înlocuirea acestora cu unele noi”, spune Sorina Neaga, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale a Apelor Banat.

Gestionarea deșeurilor ce vor rezulta din demolare rămâne în grija constructorului lucrărilor, conform legislației în vigoare.

Conform proiectului, întreaga lucrare până la frontiera cu Serbia se va finaliza până la sfârșitul anului 2025.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...