G4Media.ro

Digisport.ro: Averea oficială a lui Maradona: 100.000 de euro. Cât de reală…

Digisport.ro: Averea oficială a lui Maradona: 100.000 de euro. Cât de reală este suma din conturile sale?

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie. Abia împlinise 60 de ani şi se afla într-o situaţie precară cu sănătatea. Din nou! De data aceasta fusese operat pe creier şi continua să primească tratament pentru dependenţa de alcool.

Presa internaţională a descoperit, în urma anchetelor realizate, că averea lui Maradona, poate cel mai mare fotbalist din istorie, este de numai 100.000 de euro!

O sumă infimă pentru un personaj ca Maradona. Dar există ideea că suma este avansată doar pentru a folosi în lupta cu fiscul din Italia, de exemplu, care îi cerea aproximativ 37 de milioane de euro, datoraţi drept taxe din perioada în care a fost Zeu la Napoli.

Contractele pe care le-a avut Maradona la Barcelona şi la Napoli nu sunt oficiale, dar se pare că a câştigat circa 5,5 milioane de euro, respectiv 7,5 milioane de euro. Sume care azi par infime, dar la vremea respectivă erau imense.

În ultimii ani, Maradona a câştigat mulţi bani din contracte şi de la sponsori ca Hubolt, Coca Cola, Puma etc. Doar de la FIFA a luat 11.300 euro pe zi ca Ambasador al forului mondial la Campionatul Mondial din Rusia 2018. Enorm!

Maradona a câştigat 1,5 milioane de euro de la Dorados, acum doi ani

Iar când a fost antrenor în Mexic, la Dorados, salariul său era de aproximativ 150.000 de euro pe lună. Şi a stat 11 luni acolo. Nu se întâmpla cu prea multă vreme în urmă, ci în sezonul 2018-2019.

În plus, Maradona a mai antrenat pe Al Wasl şi Fujairah, în EAU, iar acum pregătea Gimnasia la Plata. De asemenea, o perioadă a fost preşedintele lui Dinamo Brest, în Belarus. Semnase pe trei ani şi a fost primit ca un şef de stat în fostul stat sovietic. Peste tot, salariile au fost importante.

De asemenea, cei de la goal.com mai anunţă că Maradona putea recupera peste 40 de milioane de euro dacă ar fi câştigat în instanţă toate contestaţiile făcute pentru proprietăţile şi sumele confiscate de autorităţi.

Maradona a murit la proprietatea sa din Tigres, dar numai casa din Buenos Aires este estimată la circa două milioane de euro.

Sursa: Digisport.ro

Sursa Foto: Facebook/Diego Armando Maradona

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dar mai terminati frate cu asta. Am inteles, ne pare rau cum e normal de fiecare data cand more cineva dar nu mai exagerati ca nu are nicio treaba cu noi.

  2. Pentru a nu le umbrii gloria,spre slava speciei umane,aceste personalitati cu totul exceptionale,de nivel planetar,ar trebui scutite de impozite.Creditorii fiscali,in schimb,sa primeasca statutul echivalent cu cel al sotului supravietuitor,chiar daca acesta exista.La noi Nadia Comaneci ar fi meritat aceasta onoare,in cazul in care ar fi castigat foarte multi bani de pe urma sportului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.