G4Media.ro

UPDATE Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de…

sursa fotot: Facebook/ MAE

UPDATE Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de români din Cairo s-a stricat/ O altă aeronavă a Ministerului Apărării a decolat spre Egipt pentru a transporta materialele necesare

Avionul Spartan care a fost trimis în Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români s-a stricat. Aeronava a ajuns în Cairo, dar nu a mai putut decola spre România. Piloții români au depistat o problemă tehnică, înainte de decolare, potrivit surselor Digi24, confirmate de MAE, care a transmis că cei 41 de români vor porni spre România cu un zbor realizat de Ministerul Apărării.

UPDATE 19:08 MApN anunță că avionul C-27J a decolat spre Cairo pentru a transporta materialele necesare: „Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reușit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecțiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Cairo, pentru a transporta materialele necesare. Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecțiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3, mâine dimineață”, transmite MApN.

UPDATE 15:42 Ministerul Afacerilor Externe anunță că „cei 41 de cetățeni români și membri de familie evacuați recent din Fâșia Gaza, vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale”.

„Cetățenii români și membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo. MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren”.

știrea inițială

Avionul Spartan care a fost trimis în Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români s-a stricat. Aeronava a ajuns în Cairo, dar nu a mai putut decola spre România. Piloții români au depistat o problemă tehnică, înainte de decolare, potrivit surselor Digi24, confirmate de MAE.

Armata a trimis un alt avion în Cairo, cu piese de schimb.

Astfel, cei mai probabil românii vor ajunge în țară după miezul nopții. „Prioritatea noastră e ca cetățenii români evacuați să ajungă în siguranță în România. Astfel de situații apar, nu este nimic ieșit din comun. Obiectivul este aducerea cetățenilor români și membrilor de familie în siguranță în România. Grupul a fost evacuat în urmă cu câteva zile, au reușit să treacă prin punctul de trecere de la Rafah, au ajuns la Cairo, iar acum se vor îndrepta spre România, când toate condițiile vor fi îndeplinite. Colegii mei sunt în permanentă legătură cu ei, le acordă toată asistența și protecția consulară de care au nevoie”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt MAE, la Digi24.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. vrem sa stim cate taxe au achitat in tara sau cati bani au trimis rudelor din tara in ultimii 10 ani cei adusi din gaza pe banii nostri.

    • Si ce ai facut cu taxele alea? Platesti pensii speciale! Salarii la 1.3 bugetari experti in solitaire! Ai facut talanga la biserica neamului! Oricat ar fi trimis au fost tocati pe nimicuri.

  2. Era sa zic sa le trimita un tren dar si alea au luat foc…