G4Media.ro

Digi 24: Soția medicului rănit în incendiul de la Piatra Neamţ: Nu…

Digi 24: Soția medicului rănit în incendiul de la Piatra Neamţ: Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau/ Despre transferul în Belgia: Eu zic că este șansa lui

Soția medicului Ioan Cătălin Denciu a povestit, la Digi 24, care a fost prima discuție cu acesta imediat după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Femeia spune că doctorul care s-a ars în timp ce încerca să salveze pacienții de la ATI, era „într-o stare de agitație,  de oroare de ce văzuse”.

  • „După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. (…) Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. (…) Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse” a povestit ea.

De profesie doctor, soția lui Cătălin Denciu spune că transferul acestuia în străinătate va fi șansa lui.

  • „Soțul meu a lucrat timp de 1 an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine. (…) Eu zic că este șansa lui (decizia de a fi transportat în străinătate, n.red.). Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă. (…)  El era un om care făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți (…) Nu știu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat (…) și care îmi trimit mesaje, peste mesaje de sprijin și de încurajare. Sper să fie bine”, a mai declarat aceasta.

Foto: Cătălin Denciu/ Sursa: facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Și totuși, avea timp sa-l vada până sa plece din țara…

  2. Doamne Ajuta Domnule Doctor!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.