G4Media.ro

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un se felicită pentru „strălucitorul succes” împotriva coronavirus

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un se felicită pentru „strălucitorul succes” împotriva coronavirus

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-a exprimat satisfacţia pentru „strălucitorul succes” obţinut de ţara sa în lupta împotriva COVID-19, a raportat vineri agenţia oficială de presă KCNA, scrie AFP, citată de Agerpres.

Conducătorul nord-coreean a luat cuvântul joi cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului coronavirusului, în contextul în care ţara şi-a închis frontierele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.

„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios” şi am menţinut „o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat el potrivit agenţiei.

Este vorba despre „un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a afirmat Kim Jong Un.

Cu toate acestea, naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, în special văzând numeroasele focare noi apărute în „ţările vecine”, a avertizat liderul comunist.

„El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, a scris KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară.

Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. as emigra si eu aici , imi place dictatura si sa am slugi gen fratii cismariu si buciuc , am avut avut foarte multi sclavi de-a lungul timpului la Christian Adventure
    acum vreau sa fiu primarul Bucurestiului sa conduc si mai multi sclavi , am o oferta de primar la Phenian , dar ma mai gandesc

  2. E dictatura in Coreea de Nord, dar si Klaus Iohannis s-a intrecut in aceste luni in a aplica directiile Partidului Comunist Chinez.

  3. Care se contamineaza cu covid e impuscat ca tradator – victorie totala.
    Mai multe boabe de orez pe cap de locuitor