G4Media.ro

Dezvăluire ITV: Boris Johnson a avut o petrecere de ziua nașterii în…

Dezvăluire ITV: Boris Johnson a avut o petrecere de ziua nașterii în timpul primei carantine din 2020, în ciuda regulilor care interziceau adunările în interior / Cu o săptămâna înainte: „Îi îndemn pe toți să continue să dea dovadă de reținere și să respecte regulile”

Se bănuiește că soția premierului britanic, Carrie Johnson, a ajutat la organizarea unei întâlniri surpriză pentru el în după-amiaza zilei de 19 iunie, imediat după ora 14.00, dezvăluie canalul ITV, care relatează că până la 30 de persoane au participat la evenimentul din Sala Cabinetului de la numărul 10, Downing Street, după ce premierul Johnson s-a întors dintr-o vizită oficială la o școală din comitatul Hertfordshire.

ITV spune că la întâlnire a participat și designerul de interior, Lulu Lytle – care nu era membru al personalului premierului. În acel moment, doamna Lytle renova apartamentul premierului Johnson din Downing Street, care a făcut obiectul unei controverse separate.

ITV News a mai aflat că în seara zilei de 19 iunie 2020, prieteni de familie au fost găzduiți la etaj în reședința primului ministru, într-o aparentă încălcare a regulilor.

Numărul 10 a negat acest lucru, susținând că premierul a găzduit doar un număr mic de membri ai familiei în exterior.

La evenimentul de după-amiază, se crede că Carrie Johnson și Lulu Lytle i-au oferit premierului un tort, în timp ce soția sa conducea personalul într-un cor de Mulți Ani Trăiască.

Cei adunați se înțelege că au consumat mâncare de la Marks&Spencer, reuniunea durând aproximativ 20-30 de minute. Downing St spune că premierul a participat doar timp de mai puțin de 10 minute.

În iunie 2020, adunările sociale în interior erau încă interzise prin legile de carantină. La acea vreme exista și o îngrijorare intensă cu privire la potențialul cântatului de a răspândi Covid-19, corurile neputând să se întâlnească pentru a repeta.

ITV News înțelege că printre cei prezenți la petrecerea de după-amiază se numără și secretarul privat principal al premierului, Martin Reynolds, care invitase anterior peste 100 de angajați la o petrecere cu băuturi pe 20 mai 2020.

Cu o săptămână înainte de petrecerea sa de naștere, Boris Johnson a cerut restului țării să respecte îndrumările într-o conferință de presă de la Downing Street.

„Îi îndemn pe toți să continue să dea dovadă de reținere și să respecte regulile care sunt concepute pentru a ne menține pe toți în siguranță. Doar datorită reținerii pe care toți ați arătat-o ​​până acum, suntem capabili să ieșim treptat din această izolare”, spunea premierul Johnson pe 10 iunie 2020.

„În mod evident, nu este conceput pentru ca cei care nu au exceptare legală să înceapă să se întâlnească în casele altora – asta rămâne împotriva legii” mai spunea el la acea dată.

Cele mai recente dezvăluiri apar în momentul în care înaltul funcționarul public, Sue Gray, își finalizează raportul cu privire la acuzațiile cu privire la mai multe petreceri din Downing Street în timpul pandemiei, care se așteaptă să fie publicat în această săptămână.

„Un grup de angajați care lucrau la nr. 10 în acea zi s-au adunat pentru scurt timp în Camera Cabinetului, după o întâlnire, pentru a-i ura prim-ministrului la mulți ani, care a stat acolo mai puțin de 10 minute.” a declarat un purtător de cuvânt al premierului Johnson.

Premierul Johnson este într-o poziție politică extrem de delicată ca urmare a acestor acuzații. Nu numai că întreaga opoziție îi cere demisia, dar numărul deputaților din Partidul Conservator – al cărui lider este premierul Johnson – care îi cer demisia începe să crească.

Până în prezent șase deputați Conservatori au depus scrisori de neîncredere pe lângă Comitetul 1922 care organizează alegerea liderului partidului. Dacă se ajunge la 54 de deputați (15% din partidul parlamentar), atunci se declanșează o nouă alegere a liderului, care urmează să ocupe automat funcția de prim ministru.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mâncare de la marks&spencer! Ca săracii!
    Întrebarea e de ce lumea (mai) e surprinsa de comportamentul lui boris johnson.