G4Media.ro

Detalii despre scufundarea blindatei Piranha în timpul unor exerciții militare: transportorul a…

Foto: General Dynamics

Detalii despre scufundarea blindatei Piranha în timpul unor exerciții militare: transportorul a început să ia apă în timpul traversării Brațului Borcea

O blindată Piranha 3 a Armatei Române s-a scufundat sâmbătă în timp ce militarii încercau să traverseze Brațul Borcea în timpul unui antrenament care a presupus traversarea cu mijloace blindate amfibii, transmite Ministerul Apărării. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bordușani din Ialomița în timpul unui exercițiu NATO.

Evenimentul s-a soldat cu scufundarea și recuperarea ulterioară a unui transportor blindat. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui eveniment, potrivit ministerului.

Transportorul s-a scufundat la o distanță de aproximativ 15 m față de mal, la o adâncime de aproximativ 8 m.

Duminică, mașina de luptă a fost recuperată cu ajutorul unor echipamente de intervenție și evacuare din dotarea structurilor de sprijin logistic și a fost dusă la o bază de reparații a Statului Major al Forțelor Terestre.

Acum sunt în desfășurare procedurile de evaluare a stării tehnice a transportorului, care a intrat deja în lucrări de întreținere, în vederea repunerii în stare de operativitate.

La nivelul Statului Major al Forțelor Terestre a fost constituită o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui eveniment de instruire.

De asemenea, în urma formulării concluziilor comisiei de cercetare, vor fi analizate, pe baza datelor colectate, nevoile de ajustare a procedurilor de operare în situații similare, pentru limitarea pe viitor, la maximum posibil, a riscurilor presupuse de executarea în situații reale a procedurilor de forțare a cursurilor de apă, potrivit MApN.

Blindatele Piranha 3 sunt furnizate Forțelor Armate de compania americană General Dynamics.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta -i demna de Radio Erevan,cu blindate pot scufunda romanii?Ce blindate vor ei.