G4Media.ro

Deszăpeziri fictive de peste 100 de mii de euro în Vrancea /…

Foto: Vrancea24.ro

Deszăpeziri fictive de peste 100 de mii de euro în Vrancea / Patru funcționari sunt buni de plată

Patru funcționari din Consiliul Județean Vrancea sunt suspectați că în perioada 2017-2018 au acceptat plăți pentru acțiuni fictive de deszăpezire în valoare de 100.000 de euro. Curtea de Conturi Vrancea a interpretat că există un prejudiciu de 547.581 lei în urma derulării contractului de deszăpezire aferent perioadei 2017 – 2018, când președintele CJ era Marian Oprișan, motiv pentru care actualul președinte al consiliului, Cătălin Toma, a emis decizii de imputare pentru patru functionari din instituție.

Monopolul pe deszăpeziri dar și pe asfaltările de pe drumurile județene, din 2004 şi până acum, îl dețin firmele lui Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea, supranumit şi „regele asfaltului” din județ, până acum câtva timp propus de PSD pentru funcția de prefect, dar respins de premierul Ciucă.

În anul 2019, Curtea de Conturi Vrancea a verificat documentele Consiliului Judeţean Vrancea pentru deszăpezirea din iarna 2017- 2018, iar constatările au fost că bugetul judeţului a fost prejudiciat cu sume importante.

„A rezultat faptul că au fost pretinse la plată de către prestator, însuşite la plată şi achitate de către beneficiar, în mod nejustificat, în raport cu reglementările tehnice în vigoare, precum şi cu angajamentele contractuale prin care acestea au fost asumate, volume de servicii nereale în valoare totală de 547.581 lei”, au aratat inspectorii Camerei de Conturi Vrancea.

Din compararea cifrelor puse la dispoziţie de prestator cu numărul de ore înscris în documentele ce au stat la baza decontărilor a rezultat un număr de 1.992 ore pentru care au fost pretinse la plată în mod nejustificat şi achitate nelegal, servicii de combatere a poleiului şi deszăpezire, în afara intervalelor de timp în care intervenţia utilajelor era justificată. În raport, Curtea de Conturi spune că bugetul judeţului Vrancea a fost prejudiciat cu suma de 620.644 de lei, din care 547.581 de lei sunt plăţile nelegale şi 73.063 de lei sunt majorări de întârziere aferente plăţilor nelegale.

“Există un proces pe rol dar, până la finalizarea lui, președintele CJ Vrancea, domnul Cătălin Toma, a emis decizii de impunere la plată pentru cei patru funcționari”, a declarat pentru G4Media administratorul public al județului, Adrian Crețu. (Foto: Vrancea24.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Pentru ca legea permite sa divorțezi si sa lasi „averea” pe numele fostului/ei.
  Recuperezi parful de pe toba.
  Furi… stai putin restras dar familia o duce bine prin alte lumi

 2. Buni de plata…Buni de parnaie nu sunt?

  • Functionarii in cauza , vinovati dovediti , trebuie sa fi scosi pe viata din sistemul bugetar . Apoi in Revisal sa fie mentionati cu fapta savirsita . Pentru ca mediul privat sa se gindeasca de 100 de ori inainte de a-i angaja . Apoi , sa le fie confiscate averile pina la al 7-lea neam . Si nu bagati la puscarie , ca nu vreau sa cheltui bani cu intretinerea lor acolo . Sa munceasca cu ziua , la vie de exemplu .
   Cu regula asta in trei ani le scoti din cap bugetarilor furtul . Si oricui .

 3. Buni de plată dar cine știe dacă vor plati aia 4 functionari

  • Stii cazul contabilei sefe de la spitalul din Arges? Spitalul nu mai asteapta procurorii – au dat ei in judecata pe persoana fizica ca sa recupereze prejudixiul

 4. Analfabetul mason Victor Roman nu știe altceva decât sa fure. Ar fi bine să-i fie puse sub cercetare exploatările forestiere și exploatările de pietriș din albia râului Siret.

 5. Tipic psd ! Voiau sa-l puna si prefect .. astia ar enerva pana si mafia italiana !

 6. Nenorocita mafie a faraonului Oprișan .