G4Media.ro

Deșeurile vor fi colectate selectiv în toate școlile din Târgu Mureș, începând…

Sursa: ASAP

Deșeurile vor fi colectate selectiv în toate școlile din Târgu Mureș, începând din anul școlar viitor

Consiliul Local Municipal Târgu Mureș a aprobat săptămâna trecută proiectul de hotărâre privind colectarea selectivă a deșeurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din oraș, anunță Agenția de presă Rador.

Acesta prevede achiziționarea și dotarea tuturor unităților de învățământ, până în luna septembrie, cu infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Este prevăzută și o componentă educațională – un program de informare și instruire a elevilor și a angajaților cu privire la organizarea colectării selective a deșeurilor, se arată într-un comunicat de presă.

Pe fiecare nivel al unității de învățământ vor fi amplasate câte trei recipiente de colectare selectivă a deșeurilor, iar în spațiile de depozitare din curtea unităților de învățământ vor fi amenajate puncte de colectare, unde vor fi instalate containere de colectare selectivă a deșeurilor de capacitate mare.

Suma necesară implementării proiectului la nivelul celor 54 de unități de învățământ din Târgu Mureș este de aproximativ 275.000 de lei și va fi prevăzută la următoarea rectificare bugetară a unității administrativ-teritoriale, a precizat viceprimarul Alexandru Gyorgy, într-un comunicat.

Sursa foto: ASAP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter