G4Media.ro

Deşeuri neridicate de peste o săptămână la Ploieşti. Primarul denunţă „un atac…

Deşeuri neridicate de peste o săptămână la Ploieşti. Primarul denunţă „un atac la sănătatea populaţiei” și cere declararea stării de alertă la nivel local

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, va convoca, marţi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) în legătură cu deşeurile neridicate de peste o săptămână din oraş, considerând că actuala situaţie constituie „un atac la sănătatea populaţiei” și anunță că va cere declararea stării de alertă la nivel local, relatează Agerpres.

„Incapacitatea operatorului de salubritate (Rosal – n.r.) de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş. De aceea, voi convoca marţi,4 mai a.c., Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa ameninţării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local”, a declarat, potrivit unui comunicat, primarul Andrei Volosevici.

Conform sursei citate, neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborată cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie „un atac” la sănătatea populaţiei din Ploieşti.

„Odată constatată starea de alertă în localităţile unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va exista posibilitatea ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator. Reamintim ploieştenilor că Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de ADI, singura structură care poate lua măsuri în ceea ce priveşte acest contract”, precizează sursa citată.

Totodată, municipalitatea analizează posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate Rosal pentru activitatea de curăţenie căi publice sau de a face contract (în baza unei proceduri de urgenţă) cu un alt operator care să asigure curăţenia în oraş, pe perioada stării de alertă, constatată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator, decizia finală urmând să fie luată prin votul Consiliului Local.

„Voi continua să transmit plângeri către Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, în speranţa că aceste instituţii vor aplica sancţiunile stabilite prin lege şi vor constata EVIDENŢA că Ploieştiul s-a transformat într-un focar de infecţie, un adevărat pericol pentru protecţia mediului şi un atac la sănătatea populaţiei. Pentru disconfortul creat ploieştenilor şi lipsa de respect faţă de oamenii corecţi, plătitori de taxe şi impozite, într-un context pandemic care impune cetăţenilor şi agenţilor economici măsuri deosebite, toleranţa mea este ZERO. În sensul celor afirmate anterior, voi transmite adrese oficiale, însoţite de acte constatatoare doveditoare, filmări şi fotografii tuturor factorilor de decizie la nivel local şi naţional pentru aplicarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea acestei încercări de a transforma Ploieştiul într-o rampă de gunoi. Demersul meu nu va înceta până nu vom avea din nou un oraş curat!”, arată Volosevici.

Angajaţii operatorului de salubritate Rosal au fost, timp de mai multe zile, în grevă, iar deşeurile au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul are contracte, activitatea fiind reluată joi.

De asemenea, la Ploieşti au rămas nemăturate căile publice, astfel că primarul Andrei Volosevici a organizat o acţiune de voluntariat pentru igienizarea domeniului public.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Să pună bugetarii la muncă. Să-i facă utili. Unu-doi vor strânge gunoaiele.

 2. Tov. Primar,
  Scoate consilierii locali la măturat străzile si adunat gunoaiele!
  Cu popa ghe in frunte!
  Ca au spaguit cam mult!
  In fruntea curateniei pune-o si pe madam iamandi la încărcat gunoaie!
  Cu toata Directorimea din Primărie!
  Spor la treaba lenesii orasului!

 3. Pupati zonele posterioare ale celor care au infiintat ADI Deseuri .
  mircea cosma si gasca lui se tavalesc de bucurie …..

 4. Las ca strange gunoiu cucoana viceprimar, M. Trofin, ca s-asa e degeaba prin Primarie.

 5. Cel mai jegos oras! Rușine, Primare ! Trebuia de multa vreme sa iei atitudine !!! Mizerabil oras, mizerabila atitudine ! Silaaaaa