G4Media.ro

Deşertul Atacama din Chile surprinde vizitatorii cu un fenomen rar de înflorire…

sursa foto: captura video

Deşertul Atacama din Chile surprinde vizitatorii cu un fenomen rar de înflorire în timpul iernii australe

Dunele de nisip din deşertul Atacama din Chile, cel mai arid de pe planetă, au fost acoperite în ultimele zile de flori albe şi violet, după ploile timpurii care au stimulat înflorirea în toiul iernii din emisfera sudică, transmite luni Reuters conform Agerpres.

Atacama a fost supranumit „deşertul înflorit”, seminţele şi bulbii îndurând vremea aspre pentru a da naştere florilor o dată la câţiva ani, în timpul primăverii. Însă, ploile abundente din ultima vreme, atribuite fenomenului meteorologic cunoscut sub numele de El Nino, au condus la o înflorire precoce.

Potrivit lui Cesar Pizarro, care conduce eforturile de conservare a biodiversităţii pentru Corporaţia Naţională Forestieră (CONAF), o organizaţie aflată în subordinea Guvernului chilian, deocamdată nu există suficiente flori în această iarnă pentru ca evenimentul să poată fi considerat oficial o apariţie a „deşertului înflorit”.

Însă, în următoarele săptămâni sunt aşteptate mai multe ploi, ceea ce ar putea determina înflorirea pe o suprafaţă mai mare, a spus Pizarro. „Între timp, trebuie să aşteptăm”, a adăugat el.

Înflorirea timpurie în deşertul Atacama a avut loc cel mai recent în 2015.

„Oportunitatea de a păşi în acest loc şi de a te putea bucura de frumuseţea lui este minunată”, a declarat vizitatoarea Fernanda Ponce. „Este un privilegiu”, a mai spus ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează