G4Media.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că CNAS a întrerupt contractele cu furnizorii…

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că CNAS a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen

Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu susține că reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătătate au întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie de coronavirus, când nevoia de oxigen este mai mare ca oricând. El prezintă un document care ar confirma spusele lui şi solicită revocarea ordinului şi renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen.

Într-o postare pe contul său de Facebook, parlamentarul anunţă duminică faptul că CNAS a luat o decizie „cu consecinţe dramatice” asupra pacienţilor, întrerupând contractele cu furnizorii de oxigen.

„Ignorând total impactul şi măsurile care se impun a fi luate în plin val patru al pandemiei, de către o instituţie a statului cu rol principal în gestionarea sistemului de sănătate, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ia o decizie cu consecinţe dramatice asupra pacienţilor dependenţi de oxigen. Invocând “punerea in aplicare a reglementărilor legale în vigoare” instituţia care ar trebui sa fie în slujba sănătăţii oricărui pacient, a comunicat în teritoriu, către casele de asigurări de sănătate, “să înceteze relaţiile contractuale cu furnizorii de dispozitive medicale care nu au transmis preţurile de vânzare cu amănuntul (…)”, a scris Ungureanu.

Parlamentarul USR  mai precizează că efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal.

„Aceşti furnizori de dispozitive medicale asigură pacienţilor, printre alte dispozitive, şi aparatele de oxigen, care au rol vital şi în situaţia în care nu ne-am afla în plin val al pandemiei. Efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal. Practic, pacienţii care au un concentrator de oxigen la domiciliu, în baza unui contract cu CNAS, pot rămâne fără acest dispozitiv vital, pentru că, peste noapte, Casa de Asigurări a rupt contractul cu firma care furniza aceste echipamente”, a adăugat deputatul USR.

În acest context, Emanuel Ungureanu cere revocarea ordinului şi renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen.

„Ce se mai poate face pentru a înlătura consecinţele unei decizii halucinante? Revocarea acestui ordin criminal şi renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen!”, a conchis Ungureanu.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Aoleu, firmele prietene ale USR-ului nu mai primesc contracte. Sariti oameni buni, nu se poate asa ceva!

  2. Emanuelle, esti in coada clasamentului. Ptr partid esti varza…acu’ nicio nominalizare la ministere… Ai vorbit degeaba pl A3. Fuga in MARS la AUR cat mai au si aia locuri. Oricum sunteti prieteni voi curatii USR-isti cu imaculatii fascisti din AUR. Pe Tapalaga l-ai intrebat dacs e bine ceea ce faci?

  3. Sa spună marele filozof cum faci contract daca n ai preț? G4 media ce publicați ? Istericale?