G4Media.ro

Deputatul PSD Budăi anunță că, la audieri, îi va adresa cinci întrebări…

Deputatul PSD Budăi anunță că, la audieri, îi va adresa cinci întrebări lui Cîțu, dar că i le va trimite înainte ca să se pregătească: Altfel, consider că nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă

Deputatul PSD Marius Budăi anunţă că, la audierile de săptămâna viitoare din comisiile reunite pentru buget-finanţe, îi va pune ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, cinci întrebări pe care le enunţă de pe acum, pentru a se pregăti şi spune că speră ca acesta să vină cu lista completă privind rambursările de TVA, cu lista completă privind banii acordaţi primăriilor. „Sper că veţi oferi răspunsuri clare seniorilor şi dascălilor noştri privind creşterile de venituri angajate. Altfel, consider că nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă. Iar dacă nu veţi oferi răspunsuri clare în faţa noastră şi a presei, veţi rămâne un Al Capone cu bugete duble, un mare mincinos şi demagog”, afirmă Budăi.

Budăi afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că, în cadrul audierilor din noiembrie 2019, ministrul Finanţelor Publice Vasile Cîţu a vorbit despre transparenţă totală la ministerul pe care îl conduce.

„A minţit. S-a dovedit că nu a fost aşa. Jurnaliştii i-au solicitat să spună explicit dacă se va mări punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020, dacă vor fi dublate alocaţiile şi dacă salariile dascălilor vor creşte din septembrie. Jurnaliştii au primit drept răspuns o bâlbâială penibilă”, spune el.

Budăi adaugă că, la audierile de săptămâna viitoare în cadrul Comisiilor reunite pentru Buget-Finanţe, îi va pune lui Cîţu cinci întrebări, pe care i le spune încă de pe acum ca să se pregătească.

„1. Răspundeţi cu da sau nu – Promiteţi în faţa românilor că veţi mări punctul de pensie cu 40%(de la 1265 de lei la 1775 de lei) începând cu data de 1 septembrie 2020, veţi dubla alocaţiile de stat pentru copii şi veţi creşte salariile dascălilor din septembrie?
2. Nu vi se pare prea mare tupeul ca după ce aţi aruncat economia în prăpastie în doar 3 luni să veniţi şi să vă văitaţi de greaua moştenire?
3. Veţi publica lista cu firmele care au primit rambursări de TVA şi veţi specifica pentru câte din aceste firme s-au verificat dosarele de rambursare TVA conform tuturor procedurilor legale?
4. Veţi oferi jurnaliştilor şi opiniei publice lista cu primăriile care au primit bani de la guvern prin PNDL şi alte programe de dezvoltare locală în ultimele 3 luni?
5. Dacă Guvernul din care faceţi parte spune că a prins în bugetul anului 2020 (cu un deficit de 3,6% din PIB) creşterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 şi mărirea salariilor profesorilor de la aceeasi dată, cum se face că deficitul estimat de Comisia Europeană pentru 2020 este de 4,9% din PIB iar Consiliul Fiscal estimează 4,8% din PIB pentru acelaşi an?”, sunt întrebările lui Budăi.

El spune că speră ca, la audieri, Cîţu să vină cu lista completă privind rambursările de TVA, cu lista completă privind banii acordaţi primăriilor şi să le veţi ofere opiniei publice.

„Sper că veţi oferi răspunsuri clare seniorilor şi dascălilor noştri privind creşterile de venituri angajate. Altfel, consider că nu veţi rămâne decât un piroman care după ce dă foc casei se vaită că îi dau pompierii amendă. Iar dacă nu veţi oferi răspunsuri clare în faţa noastră şi a presei, veţi rămâne un Al Capone cu bugete duble, un mare minicinos şi demagog”, conchide Budăi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. asa dadea buda-i examenele la spiru spre 40 de ani!

 2. Ba budai, te dai balena in galeata. Ia sa vedem ce tare esti. Nu-l intrebi pe oprisan de ce face sex pe banii poporului punandu-si iubita vice la asefe, o cloaca plina de amante si clientela de partid care isi indeasa in buzunare salarii uriase ?

 3. Citu, daca ar fi destept ar anunta in cadrul audierii ca introduce impozitarea progresiva si n-ar mai cotai nimeni!

 4. Hai sa comentam ce zice budai !
  E gluma redactiei cu zicerele astuia!

 5. Maririle pomenite la punctul 1 eu nu vreau sa se acorde .
  Economia in prapastie a aruncat-o psd
  Mai departe vreau ; reducerea numarului de parlmentari la jumatate cu reducerea beneficiilor actuale la jumatate si pastrarea lor astfel timp de 20 de ani .
  Reducerea la jumatate a numarului functionarilor bugetari si publici concomitent cu reducerea la jumatate a beneficiilor lor ; si pastrarea acestor beneficii la acest nivel timp de 20 de ani .
  Hai sictir capuse ordinare .

  • De acord si eu.

 6. Mai oameni buni, ceva e stricat in tara asta.
  Eu in meseria,activitatea mea daca faceam o greseala eram la puscarie si familia mea era in strada, imi confiscau tot sa platesc pagubele.
  Astia au distrus o tara si tot ii vedem dand indicatii, ne explica ei ce bine ne-au facut, parca noi nu am vazut pe pielea nostra ce au facut.
  Numai la alimentele de baza preturile aproape s-au triplat.

 7. Budai???? Un emanatt al buzilor pzd-iste care nici macar nu stie pe unde este usa de la intrarea ministerului pe care l-a condus. Inainte era mare specialist la munca, acum s-a dedublat si la finante????

  Hai cu anticipatele sau orice fel de alegeri ca sa scapam de pzd-isti!!!

 8. ” Hotul striga hotii” , numai ca dupa 20 de ani de jaf, in trei luni si sa vrei sa mai jefuiesti ceva , nu mai ai ce , ca visteria-i goala. Poate mai se gasesc ceva sume bani cu miros de petrol romanesc la Liberty Bank din Georgia, asa spun gurile rele..

 9. Budă, stai jos, 4!

 10. IIi recomand lui Citu sanu dea cursnici unei invitatii viitoare. Nici sa se puna sa dialogheze cu leprele astea. Acum sunt ca niste sacali, oripilati ca-si pierd posturile pentru multi ani de acum incolo

 11. Sa scoti in fata un batut de soarta ca budai, nu e deloc in regula, dar de la psd te poti astepta la orice.