G4Media.ro

Deputatul PSD Alexandru Rafila cere ca școlile să rămână deschise și peste…

Sursa: Captura Facebook

Deputatul PSD Alexandru Rafila cere ca școlile să rămână deschise și peste pragul de 6/1000. “E o propunere binevenită, pe care o vom discuta cu siguranță”, spune șefa DSP București

“De unde cifra 6? Există în alte țări? E o chestie de convenție, cum e 6 poate să fie și 8. (…) Și dacă e o chestie de convenție, iar eu am școli unde nu am cazuri, de ce să le închid?”, a spus marți deputatul PSD Alexandru Rafila, susținut de alți membri ai Parlamentului. El a spus că școlile ar trebui să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19, pentru că închiderile sunt “decizii care traumatizează niște copii”. El a făcut declarațiile în timpul audierii șefei DSP București, Oana Nicolescu, aceasta și o altă reprezentanță a instituției afirmând că sprijină ideea ca școlile să rămână deschise, că DSP nu are un cuvânt de spus, dar “cu siguranță vom face propuneri”.

 • Directoarea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Oana Nicolescu, a fost chemată marți la Parlament pentru audieri cu privire la organizarea Congresului PNL din weekend și explozia de cazuri de Covid-19 ce a urmat. Numărul cazurilor a înregistrat o creștere majoră după evenimentul politic, iar marți rata de infectare COVID în capitală a ajuns la 5,57 la mie, foarte aproape de pragul de 6 la mie, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Oana Nicolescu și o altă reprezentantă a DSP, dr. Angelica Chirică, au fost întrebate “ce facem cu școala” în condițiile în care în București este iminentă depășirea pragului de incidență de 6 la 1000, la care școala trebuie să treacă online.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. De ce este o propunere binevenită dacă sunt deja 306 copii internați.
  Până acum nu au fost niciodată atât de mulți copii internați și nici atâtea cazuri raportate.
  Sistemul de sănătate stă să crape complet și ne hazardăm în propuneri fără noimă.
  Probabil Rafila mai bagă încă odată bățul prin gard pentru o decizie proasta a guvernului pentru că nu are nicio responsabilitate.

 2. Scoala primara ar trebui sa poata functiona indiferent de rata de infectare cu trecere in online doar la cazuri confirmate. Efectele sunt dezastruoase pentru copiii mici.

 3. Buna propunere ! Corecta abordarea, sa rămână in viața doar parlamentarii și guvernanții ,basca președintele,profesorii și elevii sunt prea mulți,mai scăpăm de ei…

  • N-ai vrea sa afli de la guvernanți câți profesori au murit de covid de la marea vaxeala din martie încoace? De elevi nici nu mai pomenesc. Exista macar unul?

 4. Pai sigur. Priviti Timisoara: 7,65 si scoala inca e face to face.

 5. Am copilul la liceu in București, 75% din elevi nu poarta masca si 50% din profesori. Nimeni nu verifica. 2 politisti stau la poarta si nu verifica nimic. Sa nu ne miram ca ajungem la 2 la suta in curand. Vai de noi, suntem pe cont propriu.

 6. Ce se naste din tortionar comunist, romani chinuiti vrea sa vada…….

 7. Ce om fără suflet! Pai copiii măcar nu au posibilitatea de a face vaccin măi, ii aruncați in gura lupului?