G4Media.ro

Deputatul PNL Cosmin Șandru și șeful Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae…

Sursa Foto: Facebook / Cosmin Șandru

Deputatul PNL Cosmin Șandru și șeful Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, trimiși în judecată de DNA într-un dosar de dare de mită

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că i-a trimis în judecată pe deputatul PNL Cosmin Șandru și șeful Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, într-un dosar de dare de mită.

„În cauza mediatizată prin comunicatul 890/VIII/3 din 14 octombrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai precizează procurorii anticorupție.

Sursa Foto: Facebook / Cosmin Șandru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. E tot pe acolo ,e tot aia , PNL-IM, PSD-IM , vă fu….em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și Hoțim , pentru că a trăi în alt fel nu știm și nici nu vrem.
  Noi nimic nu pățim, Justiția o jumulim.

  • ar fi, la o adică, anormal
   fără mită!..

   deja, ne-am obișnuit de 30 de ani numa’ cu mită. mită – ar suna suspect, să se mai întreprindă ceva… fără! nu?

   deci – se pare că suntem în normalitate
   (vrei să te verifici?
   vezi, dac’ai dat la infirmieră)

 2. E clar o facatura, a spus traseistul venit din partidul lui Dan Diaconescu pe numele lui Fenechiu ca nu vocea colegului PeNeList pe inregiastrare