G4Media.ro

Deputatul PNL, Alexandru Muraru: Am sesizat oficial astazi CNCD cu privire la…

Sursa Foto: Facebook/ Alexandru Muraru

Deputatul PNL, Alexandru Muraru: Am sesizat oficial astazi CNCD cu privire la discursul rasist susținut de către Viktor Orban, președintele FIDESZ, la Băile Tușnad

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, anunță că a sesizat CNCD cu privire la discursul rasist susținut de către dl. Viktor Orban, președintele FIDESZ, la Băile Tușnad, în România, în data de 23 iulie. El susține că imunitatea diplomatică de care se bucură premierul Ungariei nu se referă la declarații, ci la fapte care sunt circumscrise codului penal, iar imunitatea diplomatică se activează în cazul unei acțiuni oficiale, nu a unei vizite private, cum a fost cea de la Băile Tușnad.

”O declarație din discursului d-lui Viktor Orban care în mod clar exprimă o formă de discriminare pe bază de rasă, naţionalitate, etnie și care are ca scop sau efect restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice, este următoarea: ”De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă.” În baza acestei idei, Orbán a adăugat că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”. Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX”, se arată într-un comunicat transmis redacției de Alexandru Muraru.

Potrivit deputatului PNL, declarațiile care fac apel la ”puritate rasială” sunt inaccpetabile într-o Românie europeană și tolerantă. ”Acest discurs al premierului Viktor Orban este desprins din ideologiile rasiale care au făcut milioane de victime în secolul XX. Aceste derapaje sunt inacceptabile într-o Românie și Europă a secolului al XXI-lea care au trecut prin tragediile ideologiilor rasiale”, a mai declarat Muraru.

În opinia sa, CNCD nu este o instanţă de judecată, deciziile sale sunt supuse controlului de contencios administrativ.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Trist personaj mai e si asta. E la fel ca vecinul ala pe care il are toata lumea si care sta toata ziua prin tribunale ca sa reclame orice de la faptul spalatul scarii cu apa cu clor ii pune viata in pericol si pana la faptul ca sunt tantari in timpul verii. Toti stim un Alexandru Muraru care toata ziua face reclamatii.

 2. Vine Kelemen din concediu si iti aplica stilul Chuck-Norris-Orban si te calmeaza el, auzi la el inferiorul.

 3. Singura explicatie/scuză pt UDMR ar fi fost următorul scenariu:

  „un domn, persoană privată cu cetățenie ungară, care ocupă loc în al 12 rand de scaune, din marele public, ar dori să ia cuvântul. După ce… să zicem a 18-a persoană din publicul mare, care ia cuvantul.”

  Dar nu a fost așa. Persoana privată Viktor O. a ocupat loc în față, între oficialitățile din guvernul României, cărora li s-a asigurat pază și protecție.

  Apropo, persoana asta privată, Viktor O., a avut propria echipă de pază și protecție?
  Dacă da, era o firmă privată, sau din serviciile speciale din Ungaria?

  Ar merita o întrebare 🤦🤦🤣🤣🤣

 4. Un fel de aflarea-n treaba a PNL… va e frica sa cereti socoteala liderilor UDMR care l-au aplaudat pe Viktor Orban la Tusnad!!
  Va ascundeti dupa sesizari la CNCD, dar lui Kelemen Hunor nu-i cereti sa isi clarifice public pozitia fata de declaratiile rasiste ale lui Viktor Orban, dupa ce Hunor l-a aplaudat pe Orban la Tusnad!
  Rusine!!!

 5. Ete, că apăru si Murarudeputatu’ cu comunicatu’. A fost în vacanță pe banii statului român la frate-sau care si-a tras si el un viloi dolofan tot din banii publici, s-a tras prin poze la WTA Iași Open, acum ciocoiul pe rit nou, ciocoi cu nspe mii de functioare si comitete si comiții toate publice, care, de fapt, nu face nimic pentru oameni, ci doar isi urmareste propriul interes, pac a tras si comunicatul.
  Spuneti-i, dacă tot sunteti asa prieteni, că a sărit comunicatele de ziua pisicii si de ziua orgasmului. :)))))) Nu e tarziu nici acum, că si ăsta se referă la fapte de acum două săptămâni.

 6. penibilul asta de vreo 2 ani tot sesizeaza cate ceva.
  a confiscat treaba asta cu sesizarea.
  e campion.
  culmea peleleu e un fidesz in miniatura.
  obositi sexisti, rasisti si homofobi ca benoni ardelean, daniel gheorghe ala din ilfov, sighiartau nu-i sesizeaza lingaul lui iohannis.

 7. Asta merge la omul UDMR-eului sa se planga de ce a facut stapanul UDMR-eului? 😏
  Noi stiam ca delireaza dar nu stiam ca sunt si haiosi.

 8. Băsescu a fost președinte de țară și a fost amendat de CNCD!!!nu pleacă UDMR cu toții,o să plecați voi,cu toții, dacă sunteți în cârdășie cu ei!o sa va coste!