G4Media.ro

Deputatul liberal Marilen Pirtea anunţă că a depus în Parlament proiectul de…

sursa foto: Pexels.com

Deputatul liberal Marilen Pirtea anunţă că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea obligatorie în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea anunţă, joi,că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989. Deputatul precizează că va solicita colegilor deputaţi să îl susţină.

”Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989.  Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociaţiile de revoluţionari. Pentru iniţierea proiectului voi solicita susţinerea colegilor deputaţi, fie că reprezintă Timişul, Bucureştiul sau oricare altă circumscripţie”, a scris Marilen Pirtea pe Facebook.

În data de 18 decembrie, a.c., deputatul PNL Marilen Pirtea a anunţat că va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie introdusă în curricula şcolară studierea obligatorie a disciplinei „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

„La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluţiei de la Timişoara din 1989, trăim cu stupefacţie într-o realitate post-adevăr, în care generaţii întregi de tineri, de la cei care abia intră în ciclul şcolar gimnazial, până la elevii claselor a douăsprezecea, sunt aproape complet lipsiţi de informaţia elementară despre Revoluţia de la Timişoara, despre schimbările de regim social şi politic produse în decembrie 1989, toate datorate curajului timişorenilor eroi, care au realizat Revoluţia pe străzile însângerate ale Timişoarei. Curricula şcolară nu cuprinde, din păcate, nici măcar în manualul de istorie, pagini semnificative despre Revoluţia de la Timişoara din 1989. Este o ruşine naţională, atât pentru Ministerul Educaţiei, cât şi pentru dascălii din şcoli, faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul Marilen Gabriel Pirtea, printr-un comunicat de presă.
sursa: News.ro, sursa foto: Pexels.com
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu o sa fie aprobata.
    Copiii trebuie sa stie doar cu Horia Closca si Crisan… cu ploconu pentru turci. Doar chestii chix
    Istoria recenta nu ne spune decat ca nimic nu s-a schimbat

  2. Ce revolutie? A fost o lovitura de stat a lui Iliescu la ordinul lui Gorbi.

    • Lovitura de stat a fost la voi la Bucale, in Timișoara au murit oameni împușcați de armata si securitate in plină strada. Apoi după 22 Iliescu a bagat diversiunea cu teroriștii si a creat o panica de au început sa tragă la plesneala unii in alții si au murit si soldați si securiști

  3. Lovitura de stat….si oameni folositi asta foat nu revolutie…..nu a revolutionarilor a fost reusita ci a celor care au dat lovitura… aia saracii au murit asa ca trebuia

  4. B(a)i Pirtulea, dar un proiect de lege pentru o justitie corecta, care sa dea odata un verdict in cazul procesului revolutiei, se poate?

    • Confunzi Judecătorii cu Procurorii… grav, foarte grav.
      Partea mai nasoala e că… A R M Ă S A… e rasol

  5. In orice lovitura de stat exista, din pacate, victime colaterale

  6. Dacă e vorba doar de cea de la Timișoara, e OK!

    • raduleskaia
      .poi e vorba dă tătă tara bre .
      .nu mai dezbina tu tara asta ca piutin şâ hunor kelkemen
      .rusâne bre ce faci .
      .ca timisora o facut revolutie pantru tăt romanu’ bre .
      ca voi cu iliescu aț astupat gura lu’ ceasca să nu vă dea pă tăț de gol asta e alta mancare dă peste .
      .da’ revolutie o fost şâ o fost păntru tăt romanu’ .
      .tu ce ăsti radu mamii radule? rusnack?
      .rusâne ce scrisăş bre .

  7. acest capitol este cuprins in intreaga lectie despre revolutie Nu vad de ce trebuie sa o sectionam

  8. Burduja, un tanar utecist din esalonul 2, s-a rasculat impotriva dictatorului, la fel ca Ghe Copos si MRU in 1989 si imediat dupa.

    Pe Burduja il sprijina Dide cel nebun, dupa cum pe utecistii si ceceistii din 1989 ii sprijinea Lorin Furtuna cel inteligent.