G4Media.ro

Deputatul liberal Adrian Cozma cere ministrului Finanțelor date despre o presupusă finanțare…

sursa foto: captura contact-kontakt.ro

Deputatul liberal Adrian Cozma cere ministrului Finanțelor date despre o presupusă finanțare din Rusia pentru cele două ONG-uri care au organizat evenimentul de la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a făcut declarațiile rasiste și anti-UE

Deputatul liberal Adrian Cozma i-a cerut ministrului Finanțelor, PSD-istul Adrian Câciu, date despre o presupusă finanțare din Rusia pentru cele două ONG-uri care au organizat evenimentul de la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a făcut declarațiile rasiste și anti-UE.

Interpelarea a fost făcută prin Parlament.

E vorba despre Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate și Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT).

Cozma a cerut informații despre fondatorii celor două organizații și sursele de finanțare.

Interpelarea depusă de Adrian Cozma:

”Stimate domnule ministru,
În ultimul timp, acțiunile provocatoare ale unor oficiali de la Budapesta au produs nemulțumire nu numai la București, dar și în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Nu în puține dintre cazuri s-a avansat ipoteza unor acțiune susținute și stimulate de către Rusia.
În condițiile sancțiunilor economice impuse de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, în contextul agresiunii barbare din Ucraina, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:
– Cine sunt membrii fondatori și membrii activi ai Fundației a Kisebbségekért – Pro Minoritate?
– Când a obținut Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate statutul de utilitate publică, la propunerea cărei entități și care este valoarea alocată de la bugetul de stat în anii 2021 și 2022?
– Existând suspiciuni multiple că Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate beneficiază de finanțări externe din Federația Rusă și având în vedere angajamentele României de a respecta sancțiunile aplicate agresorului rus, vă rog să analizați în ce măsură această fundație beneficiază de finanțare din Federația Rusă.
– În condițiile în care la Ministerul finanțelor se depun documentațiile privind finanțarea/organizarea entităților non-profit, vă rog să-mi comunicați care sunt sursele de finanțare pentru Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT), dacă această structură a beneficiat sau beneficiază de finanțări din Ungaria sau Federația Rusă (direct sau indirect), precum și structura organizatorică a acestei entități (conducerea, membri activi).”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Felicitări domnule deputat. Am reținut și faptul că ați solicitat să nu se mai solicite avizul formațiunilor politice UDMR și FDRG la numirea directorilor de școli, aviz care în lege are caracter consultativ, dar în realitate a devenit obligatoriu. Aceste două partide numesc directorii pe care îi vor în instituții ale statului român.

 2. Foarte bine, sclavii și stăpânii lor mujici trebuie eliminați urgent din orice activitate adiacentă statului român.

 3. Toate ONG-urile trebuie să își facă publice finanțările. Parcă PSD propusese o lege în acest sens.

 4. 1. Penelistul asta, Cozma, se preface indignat de unguri, dar ii mentine in guvernul PSD-PNL pe udemeristi si voteaza alaturi de ei toate mag@riile legislative care avantajeaza hotii din Romania.
  2. Nu l-am auzit pe Cozma asta sa protesteze fata de sustinerea partidului lui pentru mafioti penelisti celebri, cum sunt Mihai Chirica sau Costel „Tabla” Alexe, de la Iasi.
  3. Cred ca expresia „deputatul liberal” e gresita. In PNL nu mai sunt liberali, ci doar penelisti socialisti, aliati cu mafiotii pesedisti.

  • Vai ce pute, a atacat ong-urile useriste.
   Ia povesteste tinere huserist cum e cu ong-urile alea care protestau ca Romgaz sa reduca productia de gaz.
   Toate ong-urile verificate la sange, sursele de finantare. Sa vezi ce surprize avem.
   Daca Green P. era finantata de rusi, ce pretentii sa ai de la niste ong-uri de apartament.