G4Media.ro

Deputatul Adrian Prisnel critică decizia Biroului Național al USR de a-l susține…

Deputatul Adrian Prisnel critică decizia Biroului Național al USR de a-l susține pentru funcția de viceprimar al Craiovei pe Cezar Drăgoescu, „un rasist, xenofob şi homofob”

Printr-o postare pe pagina de facebook, deputatul USR de Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel cristică decizia Biroului Național  de a-l susține pe Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al Craiovei. Prisnel afirmă că Drăgoescu are grave probleme de credibilitate, numindu-l pe acesta „rasist, xenofob şi homofob”. Mai mult, deputatul arată că Biroul Naţional îi invalidase candidatura pentru alegerile parlamentare lui Drăgoescu, cu numai câteva zile în urmă, motiv pentru care găsește inexplicabilă decizia de i se acorda sprijin pentru funcția de viceprimar al Craiovei, prin încălcarea condițiilor statutare ale USR.

„Biroul Naţional al USR decredibilizează USR Dolj prin susţinerea unui rasist, xenofob şi homofob pentru funcţia de viceprimar al Craiovei. La cererea preşedintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în şedinţa de astăzi, Biroul Naţional al USR a decis, cu încălcarea statutului şi a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcţia de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie. (…) În această privinţă, ne vom adresa Comisiei Naţionale de Arbitraj cu o contestaţie asupra deciziei Biroului Naţional”, a scris Prisnel pe Facebook, sâmbătă.

Deputatul USR a mai relatat că Cezar Drăgoescu fusese invalidat, în urmă cu câteva zile, pentru alegerile parlamentare, tocmai din motive de integritate şi oportunitate politică.

„Este inexplicabilă susţinerea Biroului Naţional pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de acelaşi Birou Naţional atât din motive de integritate, cât şi de oportunitate politică. Problemele de comportament şi de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar şi cauza a numeroase reacţii negative ale simpatizanţilor noştri. Contrar celor susţinute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmaţiile rasiste şi homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ştampilă pe USR, oricare ar fi funcţia pentru care domnul Drăgoescu este susţinut. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în judeţul nostru şi nu numai. USR nu va fi credibil în faţa cetăţenilor să susţină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova. Noi, în Craiova, nu suntem cetăţeni de rangul doi. Mă delimitez de decizia Biroului Naţional al USR şi sper ca Biroul Naţional PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcţie publică şi cu girul lor”, a scris Prisnel.

Cezar Drăgoescu, ales pe lista Consiliului Local Craiova, a fost desemnat să deschidă lista USR PLUS Dolj pentru Camera Deputaților, deși acesta s-a remarcat în mai multe rânduri, în spațiul public și în grupurile interne de comunicare, prin ieșiri grosolane la adresa unor lideri ai Alianței, precum Dacian Cioloș sau Cristian Ghinea. Pe Valeriu Nicolae l-a numit „țigan”. Lui Drăgoescu nu i-a fost validată candidatura pentru Camera Deputaților, în schimb este susținut de șeful organizației locale PLUS, pentru a prelua mandatul de viceprimar al Craiovei.

Facebook/Adrian-Claudiu Prisnel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Huliganii craioveni sunt recunoscuti ca rasisti si xenofobi in Romania.

  • Sa lamurim cine e Prisnel, deputat, fost sau viitor? Olimpic la chimie, degeaba.
   La bătut câmpii politicii sutem toti olimpici. La facut treaba, ca simplu muncitor, e mai greu.
   Asa mi-e o scârbă…

  • La Craiova, alegeri primar: Olguţa Vasilescu PSD 34%, Giugea PNL 25%, Solomon PER 20%, iar Săuleanu de la PLUS, abia al patrulea, cu 13%! Dacă se realiza cooperarea cu PNL, ar fi fost aici o victorie mare contra PSD!
   La acest eşec, când vii al patrulea, nu mai e vina liberalilor.

 2. Uite de asta nu sunt buni useristii în politică, pur și simplu zicea fascist.

 3. daca prisnel zice ca omu’ e rasist, homofob si xenofob inseamna ca e un baiat ok, de fapt. doar ca oengheii nu prea le au cu logica, au o deficienta data de conditiile celor care le ofera fondurile de functionare si asa sunt nevoiti sa piarda la logica si sa faca tot felul de tumbe creative sa dea ca la bruxelles :))

  • Tu esti obisnuit cu gunoaie in partid, la tine in PSD se aduna la creme de la creme in materie de porci, hiene etc.

 4. Nu trece o saptamana fara un scandal in USR.

  De ce e asa liniste in PSD si PNL? Pentru ca sunt partide de slugi, nu de oameni liberi.

 5. Sunteti la fel userustilor ca si pesede..cand simtiti miros de ciolan nu mai aveti principi…sau lamurit oameni …..

  • Singura chestie pe care o reclam aici e o fractura de logica. Omul nu e bun pentru parlament dar e bun de viceprimar. Nu prea înțeleg cum vine asta. Nu sunt aceiași oameni care decid asta , nu sunt aceleași principii și aceleași reguli ?

 6. Nu e nimic ilegal sa fi de parere ca homosexualitatea e o eroare a naturii. Ar fi fost ilegal daca s-ar fi dus sa loveasca un homosexual doar pentru ca e homosexual. Insa toti avem dreptul sa credem ce vrem.

  • Ce zice deputatul nu este ca ar fi ilegal, ci ca nu se potriveste cu statutul si imaginea partidului partidului.

   Dar, ca si in cazul criteriilor de eligibilitate, ne facea si noua un serviciu daca indica si articolele din statut care au fost incalcate, ca sa isi sustina acuzele.si sa scuteasca audienta de o munca in plus, pe care putini isi vor lua osteneala s-o faca…

  • Deh, când denumirea completă a partidului este USRLGBTQ, e „crimă de lezmajestate” să nu pupi homosexualii în fund!

 7. 1) Nu reiese din articol daca domnul contestat in cauza este de la Plus sau de la USR (inca exista distinctia si s-ar putea sa fie importanta!).

  2) „acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova. – daca deputatul are dreptate, dl. Barna (sau cine din BN_USR se simte mai talentat la explicatii), aveti microfonul pentru a va extrage din aceasta contradictie. Sau poate nu e contradictie, dar explicati-ne in ce mod.

 8. Băiatul e bine hrănit și trebuie pus să-i facă umbră Olguței că vine vara și e soare la Craiova .Trebuie să mănânce și gura lui ceva că nu a lipit afișe degeaba .

 9. mai.multi lideri ar tebeui sa ia atittudine

 10. Cezar s-a prins in Nino, Nino, filează o lampa la USR Dolj! Prisnel, colegiiau amnezie de la grenada cu Drăgo/escu

 11. Nu am auzit de dl. Drăgoescu pana acum, dar il voi urmari. Are toate atuurile, cunoscut fiind faptul ca „tolerantii” regresisti au un vocabular limitat la care apeleaza pentru a stigmatiza pe cei ce nu le impartasesc opiniile, termenii de rasist, xenofob şi homofob fiind la loc de frunte in acest sens.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.