G4Media.ro

Deputații PSD îi cheamă pe șefii Poliției și DSP București în comisiile…

Deputații PSD îi cheamă pe șefii Poliției și DSP București în comisiile parlamentare pentru a explica de ce a fost posibilă organizarea Congresului PNL

Deputații PSD îi convoacă la Parlament pe șefii Poliției și DSP București, anunță social-democrații într-un comunicat de presă transmis luni.

Cei doi reprezentanți ai instituțiilor au fost convocați oficial în comisiile de Apărare și Sănătate pentru a explica de ce și cum a fost posibilă organizarea Congresului PNL din 25 septembrie, în prezența fizică a 5000 de persoane.

Comisarul-șef Bogdan Berechet și Oana Niculescu vor fi nevoiți să dea detalii despre legalitatea avizării evenimentului, dar și despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului.

Cei doi șefi de instituție au refuzat convocarea inițială, susțin social-democrații, care anunță că îi vor chema din nou în comisii și, în cazul unui nou refuz, deputații PSD vor ”folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat de drept”.

Comunicatul integral al PSD

”​Membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis luni o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL. Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați pentru a da explicații privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului, și despre dubla măsură în sancționarea încălcărilor restricțiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetățenilor obișnuiți.

​PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare, ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL. Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România.

​Deputații PSD vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi șefi de instituții, iar în cazul unui alt refuz vor folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept.

​Românii au dreptul să știe dacă și în ce condiții a fost avizat congresul PNL și cine a luat această decizie din partea autorităților responsabile. Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în București, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după congresul PNL”.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Comisia Buget Finante a Parlamentului cand cheama P$D sa explice FURTUL a 50 miliarde EURO din mai 1990 – decembrie 2020 ?
    Acolo i Buba Mare.

  2. Să fie pregătiți să argumenteze și de ce a fost posibilă încălcarea constituției României și fraudarea alegerilor interne din PNL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.