G4Media.ro

Departamentul de stat al SUA, după ce Putin a spus că riscul…

Sursa foto: Twitter/ Ned Price

Departamentul de stat al SUA, după ce Putin a spus că riscul unui război nuclear este în creştere: Orice discurs uşor despre armele nucleare este absolut iresponsabil

SUA au calificat drept „iresponsabile” afirmaţiile făcute „cu uşurinţă” de către preşedintele rus Vladimir Putin, care a relativizat miercuri riscul recurgerii la armă nucleară în conflictul din Ucraina, relatează Agerpres.

Refuzând să-i răspundă direct lui Vladimir Putin, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Ned Price a subliniat că „orice discurs uşor despre armele nucleare este absolut iresponsabil”, după ce preşedintele rus a sugerat că Rusia nu va folosi prima arma nucleară, ci doar „ca răspuns” la o posibilă lovitura inamică de acest tip pe teritoriul său.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a ”înnebunit” şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac, şi de asemenea, spre deosebire de SUA, Rusia nici nu va transfera astfel de arme la baze în alte ţări, notează AFP, Reuters şi EFE.

Doctrina militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unui atac asupra sa cu astfel de arme ori cu alte tipuri de arme de distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Rușii sunt niște lași cu gura mare, nu vor da bomba nucleară.

  2. ba a spus foarte bine. nu ai cum sa dai o nucleara in ziua de azi, nu pt ca nu poti fizic, ci pt ca vei suporta niste consecinte economice groaznice imediat dupa aia. mai ales cand te cheama rusia. ceilalti nu vor face in pantaloni, ci te vor izola total, inclusiv proprii aliati te vor abandona. asa ca asta cu nucleara e o teapa imensa. o auto-teapa.

  3. Lăsați, ca ne-a liniștit Sholz. Rusia nu va folosi arma nucleara, mai ales după concesiile Germaniei.