G4Media.ro

Demisia unui cardinal canadian acuzat de agresiune sexuală / Marc Ouellet s-a…

Sursa Foto: CNS photo/Philippe Vaillancourt, Presence

Demisia unui cardinal canadian acuzat de agresiune sexuală / Marc Ouellet s-a numărat printre favoriţii pentru a deveni papă la cel mai recent conclav, în 2013

Cardinalul canadian Marc Ouellet, care deţine una dintre cele mai importante funcţii în guvernul de la Vatican şi care a fost acuzat de agresiune sexuală, a demisionat luni pe motiv de vârstă înaintată, a anunţat biroul de presă al Vaticanului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Papa Francisc a acceptat ”demisia pentru limită de vârstă a eminenţei sale, cardinalul Marc Ouellet”, se precizează într-un comunicat al Vaticanului.

Succesorul său, americanul Robert Francis Prevost, va prelua funcţia pe 12 aprilie.

În august 2022, cardinalul Marc Ouellet, în vârstă de 78 de ani, prefect al Dicasterului pentru episcopi, a fost acuzat de atingeri nepotrivite de o stagiară, faptă săvârşită în perioada 2008-2010, pe când era arhiepiscop de Québec, potrivit unui document rezultat dintr-o acţiune colectivă autorizată de Curtea superioară a provinciei francofone.

Monseniorul Ouellet ”a negat ferm” aceste acuzaţii ”defăimătoare” şi a spus că este pregătit să să-şi demonstreze ”nevinovăţia” în instanţă.

Papa Francisc a considerat la vremea respectivă că ”nu există suficiente elemente pentru iniţierea unei anchete canonice” în acest dosar.

În decembrie, monseniorul Ouellet a spus că intenţionează să depună plângere împotriva femeii care l-a acuzat de agresiune sexuală.

Dioceza Québec a confirmat luni pentru AFP existenţa unei a doua plângeri care-l vizează pe cardinal, depusă de o femeie în 2020, plângere dezvăluită în urmă cu două săptămâni de săptămânalul Golias.

Marc Ouellet s-a numărat printre favoriţii pentru a deveni papă la cel mai recent conclav, în 2013, când cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio a devenit papă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Papa Pedo I