G4Media.ro

Delia și DJ Shiver, primii artiști români care folosesc noua tehnologie digitală…

Delia și DJ Shiver, primii artiști români care folosesc noua tehnologie digitală NFT pentru a-și monetiza operele în criza concertelor

Solista Delia a anunțat pe contul de Instagram că își va lansa pe 22 martie primul NFT – un obiect digital unic (non-fungible token) sub forma unei melodii. Și DJ Shiver a lansat un astfel de instrument digital la jumătatea lunii martie. Cei doi sunt primii artiști români care utilizează noua tehnologie digitală derivată din Blockchain și utilizată și în cazul unor criptomonede.

Pe scurt, un NFT (care poate fi un clip video, un fișier audio, o imagine digitală sau un joc) este un obiect digital unic, ce nu poate fi înlocuit. Posesorul său, care plătește pentru această calitate, poate fi asimilat unui colecționar care a intrat în posesia unui exemplar unicat de carte semnată de autor.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. “When a digital asset is sold [as an NFT], the owner receives nothing other than an entry on a record: the actual image, video or song must still be protected using conventional copyright.” (The Guardian).

 2. A rămas delia fara bani ?! Nu fac primăriile concerte ??? Sa.i îndese sacoșă ?? Artiștii de la U2 dau acces absolut gratis pe internet la opera lor. Cine îi apreciază cumpără cd

  • Nu prea ai citit ce înseamnă un NFT. Ai avut două paragrafe din care al doilea explica tehnologia. Sau poate nu ai înțeles ce ai citit.

  • Scump tău penthausul ala de l-a luat asta toamnă. Parca era vreo 3 meleoane. Reclama la dar jos masca a făcut pana s-a luat de ea ministerul (https://www.infomusic.ro/2021/01/reclama-delia-la-teste-covid-scoasa-de-pe-tv/)

  • Penthausul l-a ”cumpărat” de la firma lu’ bărba-su. Adică a mutat banii dintr-un pozunar în celălalt și a făcut și reclamă moka. Numa’ să te duci să locuiești în blocurile ei…

  • Boss, pentru Delia si barbata-su’ banii care-i produci tu plus ce-a strans tot neamul tau de la maimuta-incoace sunt banii ei de buzunar…. intr-o zi nasoala.

  • Bono a ajuns unde este acum(referinta la nivelul financiar)….nu datorita operelor de binefacere ci plasamentelor(inspirate de altfel)de capital….Delia…mda….in spatele fiecarei femei de succes se afla un barbat…cu o optica financiara digitala( sanatoasa si in acelasi timp curajoasa)laudabila si potrivita acestui timp.

 3. ..Pocnitoarea aia ( Dilia ) artist ???… Sau , ma rog, o fi „artista” la prestatii erotice contra plata…

 4. BAI! DA PE MINE NU MA CRITICA NIMENI?
  Chiar asa invizibil sunt???

 5. Sunt alti artisti care au fost mai primii, nu stiu ce tot vorbeste presa de rahat