G4Media.ro

Defileul Jiului, plin de sticle cu urină aruncate de șoferi / Se…

Sursa foto: Gazeta de Sud

Defileul Jiului, plin de sticle cu urină aruncate de șoferi / Se presupune că șoferii nu mai au timp să mai oprească pe drum, să caute o toaletă, și folosesc sticle  

Defileul Jiului se confruntă cu un fenomen care pune în pericol sănătatea publică. Șoferii aruncă sticle cu urină pe geamul autovehiculelor, informează Gazeta de Sud.

Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP), este vorba în principal de conducătorii auto care lucrează pentru firme de transport și care trebuie să ajungă la destinație la o anumită oră. Se presupune că nu mai au timp să mai oprească pe drum, să caute o toaletă, și folosesc sticle. La un moment dat acestea sunt aruncate pe marginea șoselelor.

„Este o situație care deja devine un pericol pentru sănătatea publică. Sunt recipiente, sticle cu urină pe care le strângem din Defileul Jiului. Oamenii noștri au echipament de protecție și mănuși, însă nu este posibil așa ceva. Se face în sticle și se aruncă pe geam direct. Nici măcar la pubele nu sunt lăsate sticlele. Vorbim despre civilizație. Eu cred că vorbim de un pericol pentru sănătatea populației. Este un Parc Național vizitat de foarte multe persoane. Nu mai spun de imagine. Facem un apel să nu mai facă acest lucru”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Program de igienizare în Defileul Jiului.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu intervine de două ori pe săptămână în Defileul Jiului pentru a face igienizări.

Aici se află Parcul Național „Defileul Jiului”, precum și una din cele mai cunoscute mănăstiri din țară, cea de la Lainici.

Sursa foto: Gazeta de Sud

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

24 comentarii

 1. Țara oamenilor educați!
  Sa puna camere unde se aruncă si sa se creeze echipe de verificare si identificare. Dar … nu sunt de interes pt politicieni astfel de subiecte.

  • Nu ca e Ok sa facă asta, dar ati numărat parcările și toaletele publice de pe Defileul Jiului? Doar așa for fun…

  • nu, dar am numarat alea din bucuresti. plin de cosuri de gunoi si cu toate astea se arunca pe jos intr-o fericire. daca se dadeau amenzi sa vezi ce ordine era.

  • Nu suntem noi NewYorku’? Așa a spus o doamnă zilele astea
   Dacă mai punem și deșeurile care le ardem pe rupte fecalele porcilor aruncate în Dunăre fustele colorate de prin gări spărgând semințe sticlele astea cu urină și altele asemenea chiar îi ca la NYC – vorba doamnei, ăleia

  • Nu avem o Lege a toaletelor publice, nici TVR Cultural.

 2. Toaletele publice nu s-au inventat in romanika… daca prinzi o coloana si stai cateva ore pe acolo…

  • cautam scuze? serios ? problema nu en ca se folosesc peturile pe post de wc , problema e ca le arunca pe geam .. sau le lasa pe marginea drumului . hai sa fim seriosi , nu se gaseste un cos de gunoi pe tota cursa ?

 3. Lucrurile sunt simple,parcările nu sunt amenajate, nu au toalete,sau dacă au sunt extrem de murdare.Exemplu,pe autostrada Buc-Ploiesti,pusă în funcție în anul 2012,după 10 ani doar 2 parcări sunt funcționale.Restul sunt pline de bălării sau în curs de amenajare de 10 ani spre rușinea celor de la ministerul transporturilor. Rezultatul este cel descris în articolul de față.

  • total fals. le poti arunca intr-o localitate la pubela. solutii sunt. nu iti da nimic dreptul sa faci asa ceva. si dupa aia sa si tipi ca tu vrei o „tara ca afara”. afara iti dadeau o amenda pt asa ceva de nu mai aruncai a doua oara.

 4. Bine.., bine.., nu sunt toalete și se formează și coloane in care se aștraptă cu orele, dar capacul se înșurubează etanș pe gâtul sticlei, iar în următoarea localitate s-or găsi niscai pubele stradale…!

 5. O țară plina de gherțoi needucați 🤢🤢🤢🤢
  Vai de steaua noastră!😔

 6. eu arunc sticlele cu dopul usor desfacut, am grija de mediu

 7. Da cum fac in sticla? Din mers?…cata precizie!

 8. Se intampla in toata lumea mai ales in SUA. Recomand sa tineti sticlele in masina.

 9. Cam cate toalete publice or fi pe Valea Jiului?

  • cam cati neuroni au aia de fac asa ceva……

  • In articol nu e vorba de Valea Jiului, ci de Defileul Jiului, care are sub 35km si suficiente popasuri incat sa nu faci pe tine daca nu te tin baierile in alea 20-30 min cat il traversezi.

 10. Pe unde trec mitici …jale

 11. Noua jungla, România. Veniți sa faceți poze cu maimuțele

 12. Autostrada București-Ploiești, parcă traversezi Deșertul Sahara. E pustiu, nu găsești absolut nimic. N-ai de unde lua o sticlă de apă minerală, mori de sete, de cafea, nici nu poate fi vorba. Iar dacă rămâi fără benzină, ceea ce eviți, oricum…

 13. Nu presupun.nimic. Nesimțirea, mitocănia, prostia,grobianismul sunt caravyeristici al.omilui neadentharlian romanicus.

 14. Apropo, știți în ce stare este drumul în zona lainici?
  Va spun că dacă treci de 4/5ori pe zii ți-ai dus bucșele,
  Și să revin la problema coșurilor de gunoi plus wc, urilor dacă erau toalete pe defileu sunt convins că oamenii opreau,,