G4Media.ro

Declarație comună la ONU semnată de patru țări: Aderarea Bulgariei și României…

Sursa Foto: Facebook/ Marya Gabriel

Declarație comună la ONU semnată de patru țări: Aderarea Bulgariei și României la Schengen va contribui la creșterea stabilității și prosperității în întreaga regiune și în Europa

„O conectivitate puternică și eficientă necesită o infrastructură bine dezvoltată și o circulație nestingherită a oamenilor și a mărfurilor. Aderarea Bulgariei și României la Schengen va contribui la creșterea stabilității și prosperității în întreaga regiune și în Europa”, se arată într-o declarație comună adoptată de Bulgaria, Grecia, România și Croația, după o întâlnire între cele patru state, la nivelul miniștrilor de externe, desfășurată la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Acest anunț a fost făcut de Centrul de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Sofia.

„Întâlnirea este importantă. Cele patru țări sunt membre ale UE și NATO, iar acest lucru face cooperarea regională și mai importantă”, a comentat vicepremierul bulgar Maria Gabriel. Printre subiectele discutate la întâlnirea dintre cele patru state s-a numărat Inițiativa celor „Trei Mări” și conectivitate regională și economică.

Inițiativa pentru declarația comună este a vicepremierului și ministru al Afacerilor Externe din Bulgaria, Maria Gabriel. „Reafirmăm angajamentul nostru pentru a lucra împreună pentru conectivitate în știință, educație, energie, tehnologie și inovare, pentru a asigura o dezvoltare mai durabilă pentru regiunea Europei de Sud-Est”, se mai arată în document. Declarația propusă de vicepremierul Maria Gabriel s-a bucurat de sprijinul miniștrilor de externe din Croația – Gordan Grlic Radman; Grecia – Giorgios Gerapetritis; România – Luminița Odobescu.

Se pune accent pe construirea unui coridor Nord-Sud. Conectarea infrastructurii de transport și diversificarea surselor de energie reprezintă o prioritate comună pentru cele patru țări. Declarația subliniază că aderarea Republicii Bulgaria, Croației și României la OCDE va servi regiunii Europei de Sud-Est pentru îmbunătățirea stabilității economice, a climatului investițional și pentru nivelul de trai.

Sursa: 24chasa/ Rador/ Rador Radio România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Rahat cu apă rece este valoarea acestei declarații!

 2. Dacă nu vrea Putin (Austria), România tot nu va adera! 😏

  • Depinde de Olanda, nu de Rusia.

   Deși nu mi-e dragă, Rusia nu are beneficii din respingerea României și nu are prejudicii din admiterea României în Schengen.

   ….Olanda are.

 3. Daca intram in Schengen toti migrantii din Asia vor veni prin Romania. Sa vedeti show atunci!

 4. Declarația aceasta are valoare fix zero în favoarea aderării României la Schengen!

 5. Păpușării inutili ai Romaniei….Știre de cct și acțiune penibilă