G4Media.ro

Decizie UEFA: Bilbao și Dublin, excluse de pe lista orașelor gazdă ale…

Sursa foto: FRF

Decizie UEFA: Bilbao și Dublin, excluse de pe lista orașelor gazdă ale EURO 2020. Meciurile se mută la Sevilla, Sankt Petersburg și Londra / Munchen a rămas pe listă

UEFA a anunțat vineri, că Munchen a fost confirmat ca oraș-gazdă al EURO 2020, cu minimum 14.500 de spectatori în tribune, în timp ce partidele programate la Bilbao se vor juca la Sevilla, iar cele de la Dublin au fost mutate la Sankt Petersburg și Londra.

Comitetul Executiv UEFA, întrunit vineri prin intermediul videoconferinței, a fost informat cu privire la decizia autorităților locale din Munchen privind organizarea partidelor de la EURO 2020 cu minimum 14.500 de spectatori în tribune (20% din capacitatea stadionului). Orașul a fost, așadar, confirmat în calitate de gazdă a turneului, anunță Federația Română de Fotbal.

În cadrul ședinței au fost luate decizii privind meciurile ce urmau să se dispute în alte două orașe, Bilbao și Dublin.

Cele patru partide programate la Bilbao (trei din grupa E și o optime de finală) se vor juca pe Estadio La Cartuja din Sevilla, în plan fiind ocuparea stadionului în proporție de 30%. În urma deciziilor autorităților locale din Bilbao devenise clar faptul că prezența fanilor pe stadion era improbabilă, astfel că, împreună cu Federația Spaniolă de Fotbal, UEFA a propus ca meciurile să fie mutate pe un alt stadion din Spania.

Cele trei partide din grupa E programate inițial la Dublin vor fi mutate la Sankt Petersburg, gazdă pentru alte trei jocuri din grupa B și pentru un sfert de finală.

Optimea de finală programată inițial la Dublin va avea loc la Londra, pe stadionul Wembley.

„Am lucrat îndeaproape cu federațiile din țările-gazdă și cu autoritățile locale pentru a asigura un mediu sigur și, în același timp, o sărbătoare cu ocazia meciurilor de la EURO. Sunt fericit că vom putea primi spectatori pe toate stadioanele pentru a ne bucura de meciurile echipelor naționale pe întreg continentul. UEFA dorește să își exprime aprecierea și recunoștința față de orașele Bilbao și Dublin, ambele fiind luate în considerare pentru organizarea viitoarelor evenimente UEFA, față de guvernele din Spania și Irlanda, și toate persoanele implicate în proiect la nivel local pentru dedicarea lor, profesionialismul și eforturile depuse pe durata ultimilor ani. Mulțumirile UEFA se îndreaptă și către Federația de Fotbal din Irlanda și pentru staff-ul acesteia pentru foarte buna colaborare”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin, potrivit sursei citate.

Toate biletele puse la dispoziție pentru meciurile programate inițial la Bilbao și Dublin vor fi anulate, iar cumpărătorilor le va fi rambursată suma plătită.

Mai multe detalii privind biletele la meciurile mutate la Londra, Sankt Petersburg și Sevilla vor fi comunicate prin intermediul platformei EURO2020.com/tickets și pe adresa de e-mail a cumpărătorilor de bilete.

Cei care cumpăraseră bilete la partidele de la Bilbao și Dublin vor avea prioritate la startul noului proces de vânzare a biletelor în noile locații.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, urmează să se desfăşoare în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Sevilla (Spania).

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat luna aceasta că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Sursa foto: FRF

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...