G4Media.ro

Decizie fără precedent în Roman: Consiliul Local a votat pentru menținerea în…

Decizie fără precedent în Roman: Consiliul Local a votat pentru menținerea în funcție a primarului, deși Curtea Supremă a decis că a fost incompatibil. Unanimitate PSD-PNL

Consiliul Local al municipiului Roman (județul Neamț) a adoptat vineri, 26 iunie, o hotărâre privind menținerea în funcție a primarului municipiului, Lucian Ovidiu Micu (PNL). Acesta fusese declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate în 2016, când era viceprimar al municipiului, după ce inspectorii de integritate au constatat că a ocupat concomitent funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, lucru interzis prin lege.

Pe 2 aprilie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Bacău și a respins ca nefondat recursul primarului Micu, care voia anularea raportului ANI.

De atunci și până pe 26 iunie, prefectul județului nu a emis un ordin pentru demiterea primarului incompatibil, așa cum ar fi trebuit, conform prevederilor Codului Administrativ. În mai multe rânduri, George Lazăr (fost membru PNL și provenit din același oraș cu primarul Lucian Micu) a declarat presei locale ba că nu a primit toată documentația, ba că nu a terminat de analizat situația (Sursa).

Vineri, Consiliul Local Roman – format din consilieri PNL și PSD – a decis, în unanimitate, că incompatibilitatea nu mai există: “Se constată că starea de incompatibilitate a domnului Lucian Ovidiu Micu, în calitate de viceprimar, reţinută în Raportul de evaluare nr. 29376/G/II/12.07.2016 al Agenției Naționale de Integritate este aferentă mandatului 2012-2016. (…) Se constată că (…) starea de incompatibilitate a domnului viceprimar Lucian-Ovidiu Micu a încetat la data de 24.06.2016, data validării în calitatea de consilier local/viceprimar în mandatul 2016-2020, mandat încetat la data de 29.06.2017, când a fost ales primar al muncipiului Roman”.

De precizat că legislația actuală prevede faptul că un ales găsit incompatibil nu poate candida timp de trei ani de la data la care care a rămas definitiv raportul ANI, indiferent de situația în care se află persoana la momentul emiterii hotărârii judecătorești.

Ceea ce au făcut consilierii locali la Roman este o copie fidelă a încercării din luna aprilie a parlamentarilor, care au vrut să schimbe legea pentru a permite mai multor aleși locali găsiți în ultimii ani în stare de incompatibilitate sau conflict de interese să rămână în funcție. O amnistie pentru 1.000 de aleși locali, după cum a acuzat la acel moment Agenția Naționale de Integritate.

Teo Rusu este editor al site-ului InRoman.ro.

Foto: Primarul incompatibil Lucian Micu (Gabriel Baciu / InRoman.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. E aberant ca un consiliu local sa se poata situa mai presus de o decizie judecatoareasca.
  E doar inca un exemplu ca, de multe ori, impartirea in partide e doar o lozinca.

  • usl reloaded. fratia penalilor e mai puternica decat litera legii. nimic nou sub soare.

  • Pai da! De asta am lucrat noi la recrutarea de judecatori „independenti”? Sa vina diversi alesi, sa ne deranjeze cu alegeri? Cum adica „vot”?!!!1

   Sau justitia e buna in functie de condamnat. Corupta in general, buna cand i-o trage pesedistului. A zis Lenin, ca sa stim daca ceva e bun, trebuie sa aflam „cine? cui?”

 2. Păi, justiția merge până acolo unde nu ne afectează interesul… Halucinant, și totuș nu prea, și când vă spun că PSD și PNL=aceeași mizerie, uitați mostră de mizerie! Ăstea-s damele de companie ce vi se vând fecioare, ce rușine, rușinea nu e că fac ce fac, ci că ni se vând ca fiind altceva, când sunt exact la fel, dar pentru naivi…, dați-o înainte!

 3. Trăiască frăția PSD-PNL!
  Uniti pana la moarte!
  La furat, la combinat la golanii!

 4. În ce județ este Romanul? În ce regiune este Neamțul? Atunci să nu ne mai mirăm, noi, iar ei să se vaite că sunt subdezvoltați. ASTA MERITĂ!!!!

 5. Mă întreb, de ce mai există foruri ale justiției. De ce nu decidem toate problemele în consilii locale. Sau la sfatul bătrânilor

 6. Romania-o caricatura de tara, tara nimanui, unde fiecare-si face legea.
  Descentralizarea Romaniei incepe cu nerespectarea legilor si institutiilor tarii.
  Sunt convins ca nici pnl, nici psd nu vor lua atitudine in cazul de fata.
  Ce asteptari sa avem de la cetateanul de rand, cand alesii lor, membri ai celor doua mari partide, ignora institutiile statului?

 7. Prietenilor mei liberali (prieteni pe bune) de pe platforma asta , care imi spun intr-una sa mai inchid ochii si sa mai las PNL-ul in pace si sa ma concentrez exclusiv pe PSD pt ca „acum lupta se duce la baioneta cu PSD” va rog si eu sa nu nu va ascundeti si sa va spuneti parerea !

 8. Penalii cu un tupeu incredibil
  Chiar nu se sesizează nimeni?
  Stat mafiot în disprețul oamenilor onești si în folosul elitelor mafiote care conduc

 9. Nu inteleg cum poate CL sa treaca peste o hotarare judecatoreasca. Sa inteleg ca CL raspunde in grup pentru incalcarea legii?

 10. PNL te faci frate cu dracu până treci puntea ? Vezi că nu te mai poți separa de el, ai ajuns aceeași mizerie, dacă vei fi fost cândva altfel.

 11. La Roman cei din PNL sunt mai penibili decât cei din PSD.

 12. Adica, PSD=PNL= aceeasi mizerie!
  Sa-l auzim pe Ludovic Orban cum are tupeul sa justifice votul PNLeilor cot la cot cu PSDeii!
  Si pe vuvuzeaua Rares Bogdan!
  Javre ordinare, astia nu se vor schimba niciodata, sunt mana-n mana cand e vorba de interesele lor!!

 13. Sleahta de penali ! Mai vine si Manoliu, boss’ul psd Roman si se face ca nu stie de blatul pnl-psd din consiliul local.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.