G4Media.ro

Decizie definitivă a Înaltei Curți: Dosarul privind casele lui Klaus Iohannis rămâne…

Decizie definitivă a Înaltei Curți: Dosarul privind casele lui Klaus Iohannis rămâne clasat

Înalta Curte de Casaţie și Justiție a respins, miercuri, ca inadmisibilă o plângere depusă împotriva deciziei de clasare a dosarului privind casele lui Klaus și Carmen Iohannis, potrivit portalului instanțelor de judecată. Decizia este definitivă.

Contestația a fost depusă de SC JURINDEX, care aparține site-ului Luju.ro, același care ceruse și parchetului urmărirea penală a cuplului prezidențial.

Minuta instanței 

Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonan?ei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică confirmată prin ordonan?a nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Obligă petenta la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.”

Dosarul a fost clasat în luna februarie, de Parchetul General, pentru că faptele au fost deja investigate.

Acuzaţiile erau legate de modul în care Carmen și Klaus Iohannis au intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci, precum şi pentru eventuala recuperare a sumelor încasate de cei doi din chirii.

Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut imobilul în 2015, în urma unui proces civil. Judecătorii au hotărât atunci că imobilul este al statului, deoarece proprietarul iniţial nu mai are moştenitori legali.

Actele pe baza cărora familia Iohannis a cumpărat casa în anii 90 au fost anulate, după ce s-a constatat că au fost întocmite în baza unui certificat de moştenitor falsificat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Chiorul între orbi este împărat.

 2. La Johannis nu a fost evaziune fiscală sau fals în înscrisuri. Asa spune Parchetul și ICCJ.
  A scăpat.
  Poate sa respingă legea evaziunii modificate nu il mai intereseaza.

 3. Johhanis 6 case din meditații este moral.
  Spălat de Justiție.
  Restul la pușcărie ca asa cere Anaf cand face sesizare penală la Parchet printr un proces verbal.
  Si uite asa unii condamnați pe evaziune iar alții achitați.

 4. „Pe hotii marunti ii trimitem la inchisoare, iar pe cei mari ii numim in functii publice” !
  E valabil la noi in Romania!!!

 5. Clasat = Coruptie in buffer. Clar Iohannis era -n ilegalitate cand a fost ales Regele Junglei … Tot ce-i clasat trebuie declasat, facem Referendum, platesc vinovatii. #UN #EU #ECHR

 6. Dacă vânzătorul a fost de rea credință, ce vina are cumpărătorul? Sunt obișnuitele șicane a celor de sub pulpana lui Voiculescu. Nici o șansă!

 7. ghinion ….sarakiilor :)))

 8. Și? Melcii haștagiști corporatiști tot saraci, tot săraci?

  P.S. La vară ieșiți în piață. Mai e un pic și o să vă alerge foamea cu basculanta. Să nu uitați sa luați cretă colorată la voi, melcilor!

 9. nasol. certificate false, statul furat, chirii incasate de cine nu trebuie(au fost recuperate btw?), nimeni vinovat, e trist. e trist sa avem un presedinte ca acesta. nu pot sa nu observ ca ne apropiem de un sf la la marii criminali la mici gainarii: am pornit cu dictatori, criminali, tradatori, complici la mirsavii si crime, hoti si inselatori, ce urmeaza? nu ne-am saturat?

 10. Nu degeaba a zip cā trebuie mai mult buget SRI…..tara lucrului bine fåcut

 11. !Aurel Cormiz

  acolo e vorba de grup infractional organizat, nicidecum de un cumparator de buna credinta!