G4Media.ro

Decizie crucială în SUA împotriva giganților Facebook și Twitter: O curte de…

Decizie crucială în SUA împotriva giganților Facebook și Twitter: O curte de apel din SUA a confirmat o lege din Texas care interzice companiilor mari de social media să blocheze sau să cenzureze utilizatorii pe baza ”punctului de vedere”

O curte de apel din SUA a confirmat o lege din Texas care interzice companiilor mari de social media să blocheze sau să cenzureze utilizatorii pe baza ”punctului de vedere”, un eşec pentru grupurile din industria tehnologiei care spun că măsura va transforma platformele în bastioane de conţinut periculos, relatează Reuters, citată de News.ro.

Reamintim că Facebook și Twitter au un comportament similar și în UE, unde șterg anumite postări pe baza unor algoritmi de inteligență arficială.

Hotărârea Curţii de Apel din Circuitul a 5-a din SUA, cu sediul la New Orleans, dată în unanimitate, stabileşte potenţialul Curţii Supreme a SUA de a se pronunţa asupra legii, despre care conservatorii şi comentatorii de dreapta au spus că este necesară pentru a preveni ca firmele ”Big Tech să suprime opiniile utilizatorilor.

”Astăzi respingem ideea că corporaţiile au dreptul liber de a cenzura ceea ce spun oamenii, conform Primului Amendament”, a scris în hotărâre judecătorul Andrew Oldham, numit de fostul preşedinte Donald Trump.

Legea din Texas a fost adoptată de legislativul condusă de republicani al statului şi semnată de guvernatorul său republican.

Grupurile tehnologice care au contestat legea şi au fost pierdut în urma deciziei de vineri includ NetChoice şi Computer & Communications Industry Association, care numără între membrii săi Facebook, deţinută de Meta, Twitter şi YouTube, parte a grupului Alphabet.

Companiile au căutat să îşi păstreze drepturile de a reglementa conţinutul utilizatorilor, atunci când cred că poate duce la violenţă, invocând îngrijorarea că platformele nereglementate vor permite extremişti precum susţinătorii naziştilor, terorişti şi guverne străine ostile.

Deoarece hotărârea curţii din al 5-lea circuit este în contradicţie cu o parte dintr-o hotărâre a curţii celui de-al 11-lea circuit, părţile vătămate au un caz mai puternic pentru a se adresa Curţii Supreme, în vederea audierii chestiunii.

În mai, curtea celui de-al 11-lea circuit, cu sediul în Atlanta, a constatat că cea mai mare parte a unei legi similare din Florida încalcă drepturile companiilor la libertatea de exprimare şi nu poate fi aplicată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Iată cum republicanii sapă la temelia SUA și ajută la otrăvirea spațiului public cu minciuni pro-Trump, pro-Rusia și anti-SUA.

 2. iata cum si-o iau iubitorii woke de cenzura.

 3. Periculos, foarte periculos pentru democrație și libertatea de exprimare. Noroc ca justiția își face bine treaba în SUA.

 4. Vise!!!! Aici poti sa fii injurat mai ceva ca la usa cortului pe baza opiniei tale, iar daca incerci sa raspunzi te blocheaza sau iti publica mesajul la sf asteapta. Zi ceva nasol de USR sau ceva pro AUR si vezi ce repejor esti injurat. Daca incerci sa raspunzi la injurii, pauza!!! Asta e echidistanta g4media.

 5. Astia sunt mai tari ca drepturile omului :)))!

 6. ce pericol băi feisbuc in necenzurarea opiniilor si parerilor?….pentru instigare la ura si instigare la violenta exista legi care le interzic…‼️‼️‼️‼️‼️da astia cu woke vreti sa inchideti gura celor care va critica …cum faceau comuistii…cu fente dă genu daca nu esti de acord cu mine si ma critici, instigi la ura, esti dusman dă clasa…😬😬😬😬😬😬, ca in rusiastan, turcia, china, coreea dă nord👎👎👎👎👎👎cenzurarea opiniilor si parerilor contravine grav libertatii de exprimare…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 7. problema nu este punctul de vedere ci fakeul atasat punctului de vedre . acolo pot opri tot .

  • Vaccinurile sunt sigure si gratuite

 8. Libertatea punctului de vedere,de exprimare!dar însoțită de răspunderea pentru cele exprimate,indiferent de persoană,de funcția deținută!

 9. Problema principală e că de când a apărut Facebook, youtube, tiktok etc toți analfabeții și deviații mental cred că au un cuvânt de spus

 10. Ba ești nebun!