G4Media.ro

Decizia privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la…

Decizia privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie 2021, publicată în Monitorul Oficial

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost constituit printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată miercuri în Monitorul Oficial.

„Comitetul are ca obiectiv stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. În vederea îndeplinirii obiectivului prevăzut la alineatul (1), Comitetul are următoarele atribuţii: stabileşte domeniile de intervenţie şi coordonatorii acestora; stabileşte acţiunile prioritare şi măsurile specifice, la propunerea ministerelor de resort sau a instituţiilor publice competente; stabileşte calendarul de implementare; monitorizează şi evaluează îndeplinirea atribuţiilor”, se arată în decizia prim-ministrului.

Potrivit deciziei, Comitetul este condus de către prim-ministrul României, în calitate de preşedinte, şi de către secretarul general al Guvernului, în calitate de vicepreşedinte şi este compus din ministerele şi instituţiile administraţiei publice centrale prezentate în Anexa documentului: Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

De asemenea, în termen de 3 zile de la intrarea în vigoare a deciziei, membrii Comitetului prevăzuţi în anexă desemnează şi comunică reprezentanţi la nivel de secretari de stat, precum şi supleanţi ai acestora.

În decizie se mai arată că şedinţele Comitetului se convoacă, de regulă, săptămânal sau ori de câte ori este necesar, relatează Agerpres.

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Nu contează, că și Programul de Guvernare a fost poblicat în MO și tot degeaba!

 2. Un organism inutil și tautologic ! Premierul, cel care are în fișa postului responsabilitatea coordonării cabinetului de miniștrii în scopul guvernării țării se apucă și înființează în interiorul guvernului un „comitet” format din miniștrii cabinetului care se va ocupa de „revenirea României la normalitate” !!! Păi așa chiar nu mai există drum spre normalitate.

 3. Un comitet pentru ca ROMANIA SI TOT ROMANUL SA REVINA LA O VIATA NORMALA????
  dar cum ramane cu ” trebuie sa ne obisnuin sa traim cu acest virus..”
  Dar cu: dovedirea pe baze STIINTIFICE ca o data vaccinati se poate relua viata FARA MASCA, DISTANTARE?
  vorbiti limbi diferite in cadrl guvernului
  Pana cand ny ajungeti la o corelare de idei, principii si directii, puteti organiza zeci de comitete si comisii…rezultatul il stiti si dvs…

 4. E bine că și la nivel de ,,comiții interministeriale” se recunoaște că trăim într-o Românie anormală! Un pas înainte…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.