G4Media.ro

Decizia CMBSU: Se va purta în continuare masca de protecție în jurul…

Decizia CMBSU: Se va purta în continuare masca de protecție în jurul unităţilor de învăţământ din București, pe o rază de 50 de metri

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în principiu, în şedinţa de sâmbătă, că în jurul unităţilor de învăţământ pe o rază de 50 de metri unde există „potenţial” de aglomerare la venire şi la plecare se va purta în continuare masca de protecție, de către toți cei care vor staţiona în acel perimetru.

„Încă nu s-a terminat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Discuţiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spaţii aglomerate. În principiu am stabilit că, în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare şi sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru. (…) Aşa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus prefectul Capitalei Alin Stoica, citat de Agerpres.

El a afirmat că monitorizările vor consta în „observări făcute, notate şi transmise, adică un fel de observare empirică a situaţiei de pe teren”.

Prefectul a spus că toate măsurile stabilite în şedinţă vor intra în vigoare imediat.

„Măsura intră în vigoare imediat pentru că CMBSU trebuie să se adapteze la noile reguli care au fost stabilite prin Hotărârea de Guvern azi noapte, deci trebuie să intre în vigoare imediat”, a precizat prefectul.

Întrebat dacă există o ţintă de vaccinare stabilită la nivel Capitalei, Alin Stoica a spus că deşi guvernul nu a hotărât încă nişte ţinte de vaccinare, el şi-a propus ca în Bucureşti să se ajungă, până la finalul lunii, la un număr de 20.000 de persoane pe zi.

„Nu este stabilită o ţintă de vaccinare. O aşteptăm pentru că am văzut în CNSU că Guvernul îşi va propune nişte ţinte de vaccinare. În momentul în care le vom primi, evident vom depune tot efortul să-l facem. Pot spune că noi am stabilit, nu oficial, dar avem o ţintă de vaccinare în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii”, a menţionat Alin Stoica.

Conform deciziei Executivului, începând cu data de 15.05.2021, se propune menţinerea portului măştii de protecţie, în spaţiile deschise, doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.

Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență poate fi consultată aici.

Sursa Foto: Scoala elevi/ G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. …51 metri
  …subnormali!

 2. Școlile din București sunt în marea majoritate încă închise. Dl prefect USR-PLUS știe asta?
  Plus că nu înțeleg de ce nu există această obligație și cu 50 metri de terasele supra-aglomerate de prin oraș.
  Școala românească este oropsită și ciuca bătăii de joc a pseudo-politicienilor români.

 3. AUUU..!!!
  AOLEI..!!!
  Nu mai da dom’ prefect asa!
  Nu ma mai lovi cu LIMBA ROMANA..
  AU, DOARE RAU..AUZI..
  SE VOR FACE OBSERVARI EMPIRICEEE..
  AOLEU SI VAI DE MINE,..C-AM AJUNS IN SHANTZ…
  UNDE??
  IN JURUL SCOLILOR!!
  AUUU…ADICA ACOLO UNDE AIA MICI TRE’ SA MAI SI INVETE..
  VAAI..NU MAI DA CU ROMANA IN MINE DOM’ PREFECT, CA DOARE RAUUUU…