G4Media.ro

De teama unui Brexit fără acord, britanicii şi-au făcut stocuri de produse…

De teama unui Brexit fără acord, britanicii şi-au făcut stocuri de produse de circa 4,2 miliarde de euro

Britanicii şi-au făcut stocuri de produse alimentare, băuturi şi medicamente în valoare de circa 4 miliarde de lire (aproximativ 4,2 miliarde de euro) de teama unui Brexit fără acord, relevă luni cotidianul britanic The Guardian, citat de portalul belgian de Lalibre.be.

Potrivit unui sondaj realizat de societatea financiară Premium Credit, o persoană din cinci a cheltuit în medie 380 de lire suplimentar (408 euro) pentru a-şi face stocuri de produse de primă necesitate.

Conform rezultatelor aceleiaşi anchete, 800.000 de persoane au cheltuit chiar 1.000 de lire suplimentar (1.073 de euro), în contextul în care o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană provoacă temeri în rândul populaţiei.

Dintre persoanele care şi-au făcut stocuri de bunuri, 74% s-au aprovizionat cu produse alimentare, 50% cu medicamente şi 46% cu băuturi.

În cazul unei ieşiri a Regatului Unit din UE fără acord, analiştii prezic probleme de aprovizionare cu anumite bunuri.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a anunţat anterior intenţia de a retrage Marea Britanie din UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord de ieşire. Totodată, Johnson a cerut Bruxellesului să renunţe la unele elementele din acordul care a fost acceptat de predecesorul său în funcţie, Theresa May.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Să iasă dracului odată fraierii de englezoi că m-am săturat de aroganța lor penibilă

  • Pe cine faci tu fraieri?? Voi mămăligoșilor , plîngăcioși pe la colțuri,indiferenți la realitatea din țară , care nu catadicsiți să ieșiți la un miting organizat, dar buni de gură ,adormiți în prezentul și viitorul vostru,dar „dotați „cu smartphone-uri performante ; dacă tăceai filozof rămîneai !Nu-ți mai da cu părerea unde nu te pricepi!??

  • PS.Nu.vezi cît de „penibil” esti? Te dai „Domnul tău Isus Cristos „și drăcuiești ???? Vai și amar de tărtăcuța ta !

 2. Doar in caz de un eventual razboi , o populatie reactioneaza asa .Politicul trebuie sa anuleze cumva , aceasta perceptie populara comuna .

 3. Si eu m-am saturat de alte popoare din UE.
  Sa iasa si ale. Desfintam UE.
  Instauram dictatura in Romania si traim fericiti.

 4. Pe cine faci tu fraieri?? Voi mămăligoșilor , plîngăcioși pe la colțuri,indiferenți la realitatea din țară , care nu catadicsiți să ieșiți la un miting organizat, dar buni de gură ,adormiți în prezentul și viitorul vostru,dar „dotați „cu smartphone-uri performante ; dacă tăceai filozof rămîneai !Nu-ți mai da cu părerea unde nu te pricepi!??

 5. Noi nu vindem țara, pardon regatul …
  Așa se întâmpla, cand media manipulează o națiune/ țară întreaga si nu i se explică poporului pentru ce dă cu ștampila.
  Așa avem noi românii un PSD-ALDE corupt la putere, așa au si americanii un Trump, așa au si britanicii un exit.
  Fac pariu, ca daca ar repeta acum referendumul, politicienii demagogi de pe Westminster și-ar lua porția de eșec!

 6. pentru Teo: poate om fi si noi mamaligari dar observ ca ”englejii”tai parca sunt si mai natarai si usor de dus .Daca tii asa mult la onoarea lor, tu ai observat ce este in Londra?
  Ai observat ca nu te mai poti plimba din cauza ciorilor incluzind aici si ciorile noastre cu alba neagra?In loc sa se revolte democratic ei prefera sa cumpere provizii? Fugi de aici mamaliga neexplodata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.