G4Media.ro

De Centenarul Unirii, Guvernul Ungariei alocă noi sume consistente unui program gestionat…

De Centenarul Unirii, Guvernul Ungariei alocă noi sume consistente unui program gestionat de UDMR: „1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România”

Guvernul ungar a alocat noi sume consistente pentru programul „1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România”, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorului Oficial și citat de agenția de presă ungară MTI. Conform hotărârii de guvern, Fundaţiei pentru Şcoală i se vor aloca, în 2019, 325 de milioane de forinţi (circa un milion de euro), aceeaşi sumă de 325 de milioane de forinţi fiind planificată să fie acordată şi pentru 2020.

Seria de evenimente “1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România”, care este sponsorizată de Budapesta, a fost demarată de UDMR, ca pregătire pentru anul centenar al declarării, la 1918, la Alba Iulia, a unirii Transilvaniei cu România.

La prezentarea din decembrie 2017 a programului, s-a spus că din seria de evenimente planificate vor face parte, printre altele, realizarea panteonului comunităţii maghiare din Transilvania şi colecţionarea celor mai valoroase lucrări ale artiştilor plastici maghiari din Transilvania din ultimii 100 de ani, potrivit MTI. De Ziua Culturii Maghiare va fi demarat un concurs de dramaturgie şi vor fi reconstituiţi, cronologic, ultimii 100 de ani ai maghiarilor din Transilvania. Filme documentare şi o serie de prezentări în şase oraşe transilvănene, precum şi trei conferinţe vor contribui la crearea unei imagini de ansamblu privind istoria comunităţii maghiare din Transilvania.

Două campanii despre maghiari în limba română vor fi adresate publicului românesc, una de informare şi o a doua, mai provocatoare, menită să trateze stereotipurile cu umor.

Pentru comunitatea internaţională, UDMR a gândit şi conţinut în limba germană şi în limba engleză despre presupusa încălcare a unor drepturi fundamentale.

Sursa foto: Pagina de Facebook Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dancila si Orban se intrec in pomeni.

  2. 1000…Și tot n-au reușit să-i maghiarizeze pe românii din Transilvania. Dar trăiesc împreună.
    Și banii sunt bineveniți

  3. Despre epurările etnice împotriva românilor, ca politică de stat, despre asasinatele în care făptașii se ascund în Ungaria … Cu cât vor fi subvenționate ??

    Ungaria continuă campania de manipulare-dezinformare-spălare a imaginii de popor barbar.

    Ungaria este un stat artificial. Nimic mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.