G4Media.ro

De ce vorbește Olaf Scholz atât de des cu Vladimir Putin? Explicațiile…

Sursa foto: Kremlin.ru

De ce vorbește Olaf Scholz atât de des cu Vladimir Putin? Explicațiile cancelarului german și ce îi spune liderul de la Kremlin în fiecare convorbire

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat pentru Reuters că Vladimir Putin este ”hotărât să cucerească părți din Ucraina” și ”nu manifestă nicio reținere în brutalitatea sa”, transmite The Guardian.

 • „Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva”, a declarat Scholz sâmbătă, la un eveniment la Potsdam, lângă Berlin. „El vrea pur și simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violență”, a mai spus acesta.

Scholz a vorbit direct cu președintele rus mai mult decât majoritatea celorlalți lideri occidentali de la invazia din 24 februarie a Ucrainei. Cei doi au vorbit ultima dată la telefon timp de o oră pe 2 decembrie.

Scholz a declarat că nu este clar câți soldați ruși au murit până acum în invazie, dar numărul acestora ar putea ajunge la 100.000.

 • ”Am văzut brutalitatea de care este capabil președintele rus: în Cecenia, unde practic a eradicat întreaga țară; sau în Siria. Nu există nicio reținere acolo, este cât se poate de simplu. Suntem de opinii complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el pentru că vreau să trăiesc momentul în care este posibil să ieșim din această situație. Iar acest lucru nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt”, a mai spus acesta.

În declarațiile sale de sâmbătă, Scholz a apărat, de asemenea, obiectivul guvernului său de a crește cheltuielile pentru apărare până la obiectivul NATO de 2% din producția internă brută, spunând că înainte de reunificarea Germaniei, acestea au ajuns până la 4%. Țările NATO trebuie să fie suficient de puternice pentru ca nimeni să nu îndrăznească să le atace, a adăugat Olaf Scholz.

Context

Declarațiile lui Olaf Scholz privind relația cu Putin și scopul urmărit de acesta în Ucraina vin la o zi după declarațiile care au stârnit îngrijorare pe plan internațional, făcute de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Acesta a transmis că luptele din Ucraina pot scăpa de sub control și ”ar deveni un război între Rusia și NATO”.

 • „Dacă lucrurile merg prost, pot merge groaznic de prost”, a declarat secretarul general al NATO, în declarațiile făcute într-un interviu acordat jurnalistei norvegiene Anne Lindmo de la postul de televiziune NRK.

Pe de altă parte, The New York Times îl citează pe șeful organizației nord-atlantice care avertizează că un „război total” cu Rusia este „o posibilitate reală”.

 • ”Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război cu drepturi depline care să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, transmite The Guardian.
  Associated Press a relatat de asemenea că Stoltenberg a subliniat că „nu există nicio îndoială că un război cu drepturi depline este o posibilitate”.

Stoltenberg a mai anunțat că Putin ”îngheață” războiul pentru a-și reorganiza forțele pentru prelungirea conflictului și intensificarea lui în primăvară:

 • „Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă de fapt să aibă un fel de „înghețare” a acestui război, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să se regrupeze, să se repare, să se recupereze și apoi să încerce să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara anului viitor”, a declarat el miercuri pentru Financial Times.

Moscova i-a acuzat în mod repetat pe aliații din NATO că au devenit efectiv parte la conflict, furnizând arme Ucrainei, antrenându-i trupele și furnizând informații militare pentru a ataca forțele rusești.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, că Rusia şi-ar putea modifica doctrina militară introducând posibilitatea unui atac preventiv pentru a dezarma un inamic, informează AFP.

Pe de altă parte, Casa Albă a atras vineri atenţia în mod serios asupra „parteneriatului militar la scară largă” din ce în ce mai aprofundat dintre Moscova şi Teheran, anunţând cu aceeaşi ocazie noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Nu putem ști dacă s-a discutat și influența austriacă asupra românilor și bulgarilor, Rusia clamând o acută nevoie de securitate regională.

  • Dupa Cupa Mondiala si RSV, e cea mai mare preocupare a Germaniei si Rusiei. Cu buletin sau fara buletin? Se pare ca surse asociate cu aparatul represiv sovietic ar sugera ca vezidoamne.

 2. Scholz&Macron = trompetele sceleratului putin. La ce să ne mai așteptăm?

 3. De ce?!!
  Din motive de INTERESE strategice si economice germane in Rusia!
  „Sanctiunile” sunt pentru prostii din UE preocupati de stat de drept, de coruptie, de imperialismul rusesc….

 4. Mangaiati-l pe creștet pe noul hit lerel iar cand va da bataie, chemati iar americanii sa va salveze.

 5. Din interes, de aia vorbește. Strict din interes german. Sigur că-l sfădește! 😂