G4Media.ro

De ce și-a păstrat Bistrița școlile deschise, când infectările au trecut de…

De ce și-a păstrat Bistrița școlile deschise, când infectările au trecut de 3 la mia de locuitori? Stelian Dolha, prefect aflat în izolare: A fost o doleanță din partea lor. Fiecare școală era acoperită de lege

În premieră, școlile și grădinițele dintr-un municipiu au rămas deschise, deși numărul total de cazuri noi de COVID-19 din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori a depășit limita de 3. S-a întâmplat la Bistrița, ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Contactat de Edupedu.ro, prefectul Stelian Dolha – aflat în izolare după ce soția sa, medic, a fost depistată pozitiv – a declarat că “ieri am avut ședința Comitetului pe tema școlilor, era o doleanță din partea lor… se va face o analiză pe fiecare școală în parte. S-a luat decizia care trebuia să se ia, fiecare școală era acoperită de lege”.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) poate decide suspendarea temporară a activităţilor didactice faţă în faţă atunci când se ajunge la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, dar nici acest act și nici HG 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă nu prevăd obligativitatea închiderii școlilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis pe 27 octombrie 2020 ca școlile să rămână deschise în municipiul Bistrița, deși acolo s-a depășit incidența de 3 la mia de locuitori.

Întrebat de Edupedu.ro de ce Comitetul pe care l-a convocat în ședință a luat decizia ca școlile să rămână deschise, prefectul Stelian Dolha a răspuns că a existat „o doleanță din partea lor” și că s-a decis realizarea unui raport de către Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean până la finalul săptămânii.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Foarte bine, școlile trebuie să rămână deschise cu orice preț, chiar cu riscul să moară câțiva bătrâni în plus

  • Mare grija aici:
   batranii sa fie dintre cei obisnuiti, nu ne atingem de cei cu pensii speciale, cumulari de cateva pensii speciale, tineri pensionari, etc.

   Sau daca vreunul din speciali se imbonaveste accidental cand iese din vila de la tara, sa avem niste elicoptere speciale, locuri rezervate si conditii speciale in spitale – cam ca la Flutur in Suceava.

  • Ce ar fi sa moara bătrânii de la tine din familie primii? Asta meriti la așa o gândire!

  • Câti batrâni din familia ta lucreaza în vreo scoala?
   Tu ti-ai sechestrat copilul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.