G4Media.ro

De ce a pus grupul Wagner o recompensă de 15 milioane de…

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

De ce a pus grupul Wagner o recompensă de 15 milioane de dolari pe capul ministrului apărării din Italia

În urmă cu aproximativ zece zile, un raport al serviciilor secrete italiene i-a comunicat ministrului italian al apărării Guido Crosetti că grupul rusesc Brigada Wagner a pus o recompensă pe capul său.
Conform celor scrise de cotidianul Il Foglio, care a publicat ştirea în premiră, recompensa ar fi în jur de 15 milioane de dolari, transmite Agenția.

Luni, Crosetto a declarat că „creșterea exponențială a fenomenului migrator care pleacă de pe coastele africane este, într-o măsură considerabilă parte a unei strategii clare de război hibrid pe care divizia Wagner, mercenari plătiţi de Rusia, o practică folosindu-se de ponderea sa relevantă în unele țări africane”.

Conducătorul Brigăzii Wagner, Ievgheni Prigojin, a răspuns că „Crosetto ar trebui să privească mai puțin în alte direcții și să se ocupe de problemele sale, pe care probabil că nu a reușit să le rezolve. Nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă cu criza migrației, nu ne ocupăm de asta, avem de rezolvat o mulțime de probleme”, și l-a insultat în rusă pe ministru.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu prea se intelege din articol motivul.

    • nici mie nu mi se pare ca ar fi cel mai concis articol, probabil si pentru ca pare o traducere din ziarul italian facuta fara prea multa tragere de inima. Totusi, data fiind dinamica migrationista dinspre Africa spre Italia si „afacerile”Wagner de pe continentul african, imi pare o invitatie la amestecarea printre migranti a diversi mercenari sau asasini care sa patrunda in Europa prin aceasta ruta.

  2. Omul a spus adevărul despre acțiunile Wagner din Africa. De asta le este incomod, și ce pot face niște teroriști decât sa o pună de un asasinat?
    Totusi, e ridicol italianul: se plânge de consecințele acestor acțiuni asupra tarii sale ori acestea sunt o nimica toată fata de suferințele cauzate de Wagner africanilor. Cautați și citiți, o sa va îngroziți, Bucea și Irpin pare glumite proaste fata de ce fac rusii prin Africa.

  3. serviciile italiene trebuie sa i intoarca favoru…‼️‼️‼️‼️‼️🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞